assalamualaikum

Shoutbox

hati membara!!!!

makin pedas ea mulut ko haziq...aku pikir klau ko dah msuk sklh agama uhh,perangai ko makin boleyhh jdik baex,rupenye sama je prgaii ko...dua kali lima mcm setan yg tak penah diajar...aku dh cukup sabar dgn ko,ko makie aku belakg2,ko pikir aq ni bodohla..tak tahu ape yg ko buat belakg aq...ko jgn pikir bgus sgtla..ko dh byx hncurkan hati prempuan,ko biarkan begitu sahaja..tpie bila sunyie,ko carik balik ea perempuan uhh..aplarh ko ni..pikirla weyhhh..!!!ko keluar duit ko bnyk2,nak jaga aty prempuan,tp tak setia buat ape...mmbzir duit mak bapk ko aje..lebyhh baek ko smpan,buat tbungn belajar ko,lagy bgus,,ni tak....aq pon tak mnharap sngtla pmberian ko 2...aq dah brbaex2 dgn ko,mcm uhh ko bals baliik dkt aq y...BAGUS...!!!

ko ada akal kan,cuba ko pkir,ko tak malu kew ha,dgn mulut ko yg macm longkang,nak kutuk ank org2 suka2 aty,ko pkir bagusla..mashyuulll la....takde maknaye....selama ni,aku dah mntx maap bnyak kali kat ko,ko buat muka poyo je....alarh...bajetla ko...ko tanggung dosa ko sndiri..aq dah jalankn amnh aq,mntak maaf dgn ko,tp ko tettap nak ikut aty ko yg keras haty sangat uhh an...k...ikutla...aqu nak tengok sjauh mne ko boleyhh...!!

emm...sedangkan allah pon bolyh memaafkan hambanye yg melakukan dosa besar,apth ko..cuma hal kecil...just aku kutuk2 ko...biasalah...macam ko tak pnh kutuk aq plak...itupun ko nk brdendam dgn aqu smpaii sekarang ea...aq tak paham dengn sikap ko ni..!!

hanya allah sahaja yg bolyhh mmbalas ksalahan ko uhh...and aq dh trlalu sabar dengn ko..dan aq malu,apsal ko kluar kata2 kesat tok aq,sedgkn aq dah xde kacau idup ko lagy an..
pen?????????

aku kecewa sangat2 sebab dpt kenal dgn ko....kaalau boleh aku tak nak ko muncul balik depan aku...












salam sahabat...

ketahuilah bahawa dalam diri ini terdapat seketul daging..
jika iabaik,maka baiklah seluruh tubuh ini dan jika ia buruk,maka
buruklah seluruh tubuh ..
Ketahuilah bahawa ianya adalah HATI...
DIGAZETKAN oleh al-bukhari dan Muslim..
selamat beramah...

 

18/10....


emmm..ada seorang hamba allah ni aku sangat minat pada dy..mulanya aqu cuma tengok dye drie jarak jauh jew....sorang ni,aqu just kirim salam gitu2 je...bab dy ni ramailah pemnat....susah2..jdx,ade sowang ni..namanye...hehehe...adelah..
aqu cuma tertarik dengn muka dya yang cute sangat2...hehehe..tapi masa aqu frm4,pergi lawatan dekat MELAKA,untuk kelab PRS,dia yang mula tegur aqu...ni ke WANA..??terkejut aqu...aqu pon jawablah,YE,NI WANA..NP..???p2 dy jawab..OHH,NI WANANYA...NAMPAK BAIK ORANGNYE..almk..malunye...lepas je smpai MELAKA,pergi UM..and lpas prgi UM,ktwg singgh shoping at tempat MELAKA.....ha,selepas aje cutie..and ary kemudiannye,dia mntak 6be dkt member aqu...p2 dpt 6b aq,dy kacau aqq...kalau nak twu mcm mne dy kacau aq,imbas blik aq pnye stry yg mle2 uhh dlu y..mls aq nak stry kat snie...hehehe....aqu pikir hanya sekejap sahaja dapat mesej dengan dy,rupanya tak....kalau minggu balik,dy akn mesej aqu...tanya kabar....emm...strt aqu knal dy,pagi2 dy antr msj..kjut aq untuk bangun solat...dulu aqu bkn maen liat lagy nk bgn solat...tp sekarg dah xlarh....sejak pngenalan aqu dengn dy,aqu rasa diri aqu dah berubah...

solat subuh pon skrg dh xde tggal dah....alhamdulilah..mungkin kewujudan dy yang allah bagikan pada aq,untuk jalan yg lebihhh mendalam lagi...kadang2,klau aq ad masalh pmbelajarn,aq akn tanya pendapat pada dy..kes ar2 yg kena histeria,aq nnye dye mcm mne nak elakkn kjadian uhh lagy..alhamdulilah,dy sudie kngsie smuanye dengan aq....emm..aqu dah dy mcm abg aq sndry...




dimana ade prkataan ini SWAT,aq akn sntiasa mengingati dy... 





                                                                                                                                                                 
  lagu ni dy suruh aq cari at youtube..leyhh thn best jgex..

5 hari bulan 10...at sekolah..

kita start dari pagi rabulah..macam biasala kan kat sekolah,lepas rehat time ustaz,iaitu tassawur..excited ni nak pergi kem,1 MURID 1 SUKAN...mklumlah dah lama tak pergi kem kan...masa nak keluar uhh boleh pulak ustaz cakap "aikh  gadis melayu pon pergi jgak ye....macam tak caye je....malu seyhh....sebelum nak brtolak uhh,jamah makan tengahari skjap,lapar........

lepas dah siap makan,terus gerak ke tebing tinggi,lama larh jegek,jauh..2jam setengah...dalam pukul 2 ptg,ktwang sampai,,check in..aku pikir tidur kat khemah,tp alhamdulilah,tidur kat hotel..heheh...suke3..aqu satu bilik dengan lily,and sklh2 laen...tp aq xtwu ad bpe skolah...bnyaxlah jugex....lpas dh siap,solat...and terus trun krna fersif nak jumpe smua bdx2 nye...nama penghulunye AHMAD FAIZAL AND GELRNNYE TUAN AF...alhamdulilah,acara bjalan dgn lancr..sjuk jew cuacanye....masa ary kedua,pembahagian kumpulan....tak sangka aqku satu kumpulan nan teyha and watib..tp disangkakn lagy aq stu nan kmplan HAZWANI..iaitu ex nye SHUK.....tp waninye ukyhh...sprtg.....open je...tpie masa ary ni,memg pnt sgt2..shari suntuk dekat padang je...smpaikn muka aqu pon dh brbh wajah..hehehe...esoknye ary last..alhmdulilah....aqu org first bangun,,tp yang aqu gram tuan AF nk pchkn pintu...wahh....leps je siap mndy,siap2 pergi solat and sarapan....sblm nk blik ke hostel,aq smpat brgmbar dgn wani...and ktwg brgmbr nan ramai2..tok kenangan....and smpai je segmt,ktwg snggh masjd..dx2 ni solat jmaat..aqu dgn lily aplagy wat hal larh..hehhe..mkn2...blie at kedai....abis je mkn,cikgu muzhaffar ajak pergi SECRET RESIPI plak...aq pkr dy maen2,rupenye dy btol2 bwak twg..suke2...alhmdulilah...kenyang aq makn..terima kasih cikgu....

2minggu brtrt2 cte aq smpnkn....

salam semua..lama nye saya x caling2 at blog aqu ni...pngunjung pon dh xde an,sebab asyk ctew sme je yg trpapr kat wall aq ni..heheh..ala mklmlah blik 2minggu sekali an...xsmpt nk on9....aqu layn fb je lebyhh..biasala...layn mmbr at fb an....abg2 and kakq2 ku yg ku syangi...heheh....emmm...nk start stry dry mne dlu y....

ginila...aqu ade bagi button kat eseorg ni..xsangka plak kntoii dgn cikgu..pastu bolyh plak cikgu uhh amik gmbr mskkn dlm enset dy...bengang seyhh..and then,ckgu pkr aq cple dgn dy..pdhal hnye kwan rapat je kot...mklmla....trlebyhh mesra la katakn....hehehe....tpie yg sdeyhnye aq dpt kbr dry dy,dy ad sakit...sdeyhhnye....tp yg aq gramnye dy blyhh plak bwak maen2 dlm hal sakit ni....gramnye aq ngx dy ni an....dh srh gi klink pon xnk....susah sgt...just chexk je...kng xpsal2 melarat skitnye....ea..klau aq ad nan dy,dh lme aq bawak gi klink au...sabar jlaa....

emm...mlm jumaat...aduhaii...mmg best la kenakn akq2 frm 6...heheh....mle2nye lily srkkn sendel akq2 frm 6...p2 xsngke plak dywg kejar sampai ke dewan mkn an..tup2...ad wrden...bngg glew...tbe2 lily ad idea nk kenakn akq2 ni lagy...aq an rpt nan akq2 ni so aq pon trpkse klentg akq2 ni..heheh...aq akp nan akq2 ni,wrden laky nk jmp.....wahhh..trkjut smua.....heheh.....pdhl xde pon wrden pngl an...heheh....p2 kaq wany leyhh plak nnye lily mne,aq pon aplgy akpla lily kat toilet,tgh nngs..dywg aplgy gi naex ats...smua msg2 mke cuak an...tbe2 trkantoiii plak....akq2 ni aplgy smua marh kat ktwg...sdeyhnye...mlm uhh kaq teyhha mrh kat aq..xnk layn aq...sad2..





 p2 malm uhh pon lily marh aq jgex..ap xnye.....lagy la aq sdeyhh an....lpas je siap slt isya...aq trs je nngs an.,,,mmg sdeyhhla an...esknye aq bgn...xsngke plk mte aq leyhh sept an...dh la mte aq dh spet....mkn brtmbh spet jdxnye mata aq ni..heheheh,,..
ha....sabtu tmph ary..sklah ade buat solat hajat perdana...pehhh...xsngke seyhh dpt jmpe imam muda....eppy2.....heheeh..cute plak uhh..xcye..jap ea....










ha..caye x..????hehehe.....ha..isnin ar2 apt dadih dary abg ariep....suke2.....hehehe...comyhh dy...sdp plak uhh daadih yg dibuat uhh....heheh....smpaii trbawa2 rsenye smpaiiii skrg....nk stry ap lagy ea...emm..dh lupaala....bnyx sgt stry nye....k la..smpaii snie je kot....babaii smua....nanty smbg stry lagy y....
SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN,JANGAN SAMPAI NASI DAH JADI BUBUR,INGAT SEBELUM TERKENA,