assalamualaikum

Shoutbox
assalamualaikum...hehehe...pembuka bicara ingin mnyampaikan lagi kisah2 ku....nak cite..tp trse private untuk aku cerita ini kat korang2...macam mana ye...xpela...ginila...msa 24 arybulan,pkul 11 stgh malam,lebih kurang macam tula,heheheh..aku dapat berita gmbira..huhuhuaa..kowg2 smua nak tahu ke....tak bole bagitahu....hanya aku dan dy sahaja yg tahu.....heheh..betapa happynye aku kan...so,nanti kalau ap2 hal,dy suruh aku kongsi cite dgn dy..dy pun open minded je dgn aku...
                                                                 
alahai....aku guna warne hijau ni sebab warne kegemaran dy...tp bkn ni sahaja warne yg dy suka,warne merah,hitam dan putih pun favourite warna dy....merah uhh yg xboleh belahh,...warna yang aku tak suka uhh...

hhehehe..tapi xple...dy tetap green colour...dia kata,kalau dy lebih makkn,macam teddy bear..alhaii..comelnye...hehehe...tpi dy memg comel pun..cute...manis muka dye...berseri-seri sahaja mukanye,,,tapi aku suka bila dye tgur aku,maklumlah,org yang aku sayang,memang sahaja aku dgr dn terima tegurannnya...aku bukanla hati yg kers sangat nak terima teguran orang ni...tapi aku hope,ape yang dy ckp dengann aku,dy nak aku kongsi cite dgn dy,aku harap sampaii bile2 dy tak lost dgn aku..aku tkut sgt2 dy lost dgn aku...aku doa2 tidakla...amin..
IMY!!!  

diana amir

 salam korang2 semua..hehhehe...sy mahu cite skit pasal artis ni..maklumla...sekarang dah ramai artis2 tkar citarasa nye..alhamdulilah la,klau ad yg dah insaf...tp tak smua....tp bagi yg bole ubah dgn rela hati,bagusla..seperti    Irma Hasmie dan Diana Amir     makin bertambah manis,comel,semualah...hehehe...

kalau tak percaya meyhh look picnye kat saya pnye catatan ni...kalau suka,like,klau tak suka,so tak payhla like k...


                                                                            
                                                                   Wardina Safiyyah     @  Irma Hasmie
 
                                                          Irma Hasmie @  




                                                                    Wardina Safiyyah

 




                                                                                               Wardina Safiyyah



                                                  

BENARKAH CINTA ITU BUTA

     
  HOPE KORANG BACA SAMPAI HABIS,SEBAB PENAT SAYA UPDATE                            PNJANG2....HEHEHE....TERIMA KASIH KERNA SUDIE MEMBACA....

Allah tidak pernah mengecewakan seperti kekasih mengecewakan.Seorang filosof Barat,Hendrick berkata,"Mencintai seorang yang tidak mencintai kamu sia-sia,menyia-nyiakan orang yang mencintai adalah berbahaya"Cubalah fikirkan....siapa yang paling mencintai kita??Siapakah yang kita sia-siakan selama ini??Fikir....Dan tersentak oleh hakikat itu,kita mula berfikir...barangkali putus cinta ini adalah rahmat yang tersirat,"Allah menjemput aku untuk mencintai-Nya"....
                                
         Sedarlah,bahawa Allah adalah Tuhan yang sentiasa mengasihi kita.Tetapi DIAlah Tuhan yang sering kita sia-siakan.Frust cinta itu hakikatnya untuk menyambungkan cinta kepadanya.Ketika itulah orang yang frust cinta akan benar-benar terasa bahawa dia terplih,bukan tersisih!!...

                                                          
       Inilah hikmah disebalik kesusahan,kemiskinan,kegagalan,dan termasuklah putus dalam bercinta.Dalam ujian kesusahan selalunya manusia lebih mudah ingatkan Allah.Alangkah indahnya jika orang yang frust cinta itu kembali kepada Allah secara sihat-maksudnya bukan sekadar merintih,mengadu,merayu atau minta mati segera.Tetapi tersentak oleh satu kesedaran bahawa cinta Allah itulah yang sejati...  

      Janganlah katakan kenapa aku yang kena?Jangan labelkan aku yang malang.Tetapi katakan,aku  yang terpilih.Terpilih untuk putus cinta dengan manusia supaya 'terpaksa'bbercinta dengan Allah.Memang begitulah rahmat Tuhan,kekadang DIA memutuskan untuk menyambungkan .Putus cinta dengan manusia,tersambung cinta dengan allah...Pujuklah hati dengan apa yang telah Allah tegaskan bahawa yang baik pada padangan kita belum tentu baik dalam realitinya.Katakan ,dia yang pergi itu bukan yang terbaik.Mungkin dia yang terbaik,tapi untuk orang lain.Dany yang terbaik untuk kita pasti datang sebagai gantinya!!..




             Harga diri orang yang putus cinta selalu rendah diri.Penilaian diri terhadap dirinya sendiri menjunam ke paras terendah.Rasa hina (gagak di rimba)  berbanding kekasihnya yang pergi (merak kayangan) .Sedangkan jika masih ada iman bersemi di dada..kita masih boleh berfikir dan berhenti seketika,lalu berkata,"Tuhan ada!!...
Waktu itu kita terhenyak lalu berkata,"mengapa aku terpaksa menanggung derita ini."Kita frust kerana merasakan dialah yang terbaik ,tercantik,ter...ter...segala-galanya.Sukar membayangkan ada orang lain seumpama dia.Cinta diberikan seluruh nya.Ketika si dia pergi tanpa berpaling,kita berkata,"ya Tuhan,kenapa aku yang terpaksa menerima nasib ini??...

        Kita inginkan orang yang kita cintai itu terus setia bersama kita.Biar sampai menempuh alam perkahwinan,beranak cucu sehingga ke akhir hayat.Segala kata pengukuhan telah diberikan.Kita rasa dialah terbaik untuk kita (you are the answer of my prayer). Tetapi entah macam mana,dia berpaling tadah.
Sebagai hamba Allah,renungilah maksud firman Allah dalam surah Al-Baqarah..
"Ada sesuatu perkara yang kamu cintai tetapi itu membawa keburukan kepada kamu.Ada pula sesuatu perkara yang kamu benci tetapi sebaliknya ia membawa kebaikan kepada kamu.Sedarlah kamu tidak mengetahui,Allah-lah yang lebih mengetahui"..
       Putus cinta bukanlah pengakhiran segalanya.Ia adalah satu permulaan yang baik jika ditangani dengan positif.Memanglah di awalnya kita rasa sukar menerima hakikat.Tetapi percayalah ...kita tetap ada Allah.Semuanya dari Allah.Dan segala yang datang dari Allah adalah baik belaka,walaupun belum terselah kebaikannya pada pandangan kita .Namun yakinlah,pandangan kita terbatas,padangan Allah Maha Luas..
Ketika itu lupa segala sumpah setia,aku janji,lafaz janji yang dimetrai sewaktu sedang 'syok' bercinta.Hingga dengan itu mereka yang dikecewakan seolah-olah tidak pernah mengenal orang yang dicintai.Dia benar-benar berbeza (seolah-olah dia tidak pernah kenali kita!)..

     Putus cinta adalah bukti bahawa tidak ada cinta sejati kecuali cinta yang diasaskan oleh cinta Allah.Cubalah anda fikirkan,apakah punca pihak sana atau pihak sini memutuskan cintanya? Mungkin kerana hadirnya orang ketiga?Mungkin dihalang oleh orang tua?Mungkin kerana sudah jemu?Macam-macam alasan boleh diberikan...
Ketahuilah,seseorang pernah gagal dalam percintaan,kemungkinan dia akan terus melihat kebahagiaan itu laksana pelangi.Tidak pernah dikepalanya sendiri,selamanya diatas kepala orang lain.Pesimis.Prejudis.Bagaimana hendak dihadapi segalanya?.....
(Ingat senikata lagu: Oh tuhanku kau cabutlah nyawaku) Buruk sekali keadaan orang yang frust dalam bercinta.Inilah satu akibat cinta nafsu.Jika kita berani 'memperkosa' kesucian cinta,awas ia akan menunutu balas dengan cara yang kejam...Sesetengahnya hilang kewarasan berfikir.Hilang semangat juang.Malah ada yang sanggup bunuh diri.
  
     Benarlah kata orang:"Dunia akan terkejut mendengar seseorang membunuh diri kerana kematian ibunya,tetapi tidak akan terkejut apabila pembunuhan diri itu disebabkan kematian kekasih yang dicintainya."Justeru,yang minta mati,akibat frust cinta ramai sekali...
    Terlupakah pesan bijak pandai:
 "Cintailah sesuatu itu sekadar saja,berkemungkinan ia akan menjadi kebencianmu pada suatu ketika,bencilah yang engkau benci sekadar saja"berkemungkinan ia akan menjadi kecintaanmu pada satu ketika"...
Orang yang paling boleh menyakitkan hati kita ialah yang pernah paling kita cintai.Ramai orang yang hancur hidupnya kerana putus cinta...
    Siapa yang pernah merasakan tahulah betapa peritnya .Benarlah yang pujangga,"sakit yang paling dasyat ialah mencintai seseorang,tetapi tidak dibalas."Aneh sekali derita sakit putus cinta ini...benci,tapi rindu.Dendam tapi sayang.Dunia terasa sempit,dada terasa mencengkam....Sedarlah bahawa bukan smuaNYA terletak di dalam tangan kita...Ada setengah kita terpaksa lepaskan...

 


                                                                                                  

    
     

22/11/2011

alahai H,apasal la ko tak puas2 lagi dengan aku r...??ko segala bagai nak puaskan hati ko kan...ape yang buatkan ko nk dendam sgt2 dengan aku smpai sekarang...ko dh block aqu sebagai friend,k ...aqu xkisah..tepon ko,aqu xde kcau..awek ko yg bersepah2 ..aqu takde kacau...ni,ko bukaq fb awek ko,p2 ko block kan aqu sbaii friend awek ko pulk....ape masalah ko sebenrnye...tkut,rhsia ko bcor kt awek ko,yg selama ni,ko plyboy,kaki penipu,munkir janji,and segala bagaila..sebab 2 ko block aqu friend nan awek ko..gitu...alarh,pengecut la ko H....setakat block2 ni....ppe r....aqu tak kisahla..jgn ko jdik pngecut la..aqu bukn pmsnah hbgn org,mcm mne ko buat kat org laen...ishhhh...klau ko xde kat dunia ni pon,bagusla....lagy aman kot...ko ni bajet je lebyhh....xpenah nak rse hormt dri ko sndiri..smua je ko yg btull...hati batu...otak xd guna...

ko jangan buat aku tambah dosa la weii...ni cukup sabar aqu dengan ko..
                                                                

18-11-2011

assalamualaikum...

pembuka bicara..hehhee...emm,arini aqu terpksa bngun kesekolah..lambat aqu bngun,6.10 uhh..hehehe..tpie nsb baek awal juga sampai sekolah..maklumlah,rumah dekat saja...emm,paginye aq dengan fatin naex atas,tengok buudk2 asrama last day..bnyklah juge barang at astaka uhh an..sampaikan tempat aqu nak duduk pon tiada..tapi takpela...jadikla tiang...huhuhuuaa
lepas je tengok bdak2 ni,aqu nak prgi surau kejap,tup2 trserempak dengan akaq  Fadzreen Fadz  
tak sangka pula aqu,akaq fadz carik aqu smpaii ke kelas an...aqu yg jdi malu brtembung  dengn dye...katanye dy nak bagi smthing dekt aq,and dy kluarkn dri beg dy...SUKA2.....
nak twu pe.......
                                                                         



smpai je koperasi,boleh pula aqu trserempak dengan  (A) malu2....yg si wafaa boleh pulak ckp aqu nak ikut dy an..sabar jelaa...padahal aq nak crik ustaz...tp sayang,ustaz tiada..hehehe...and then (A) suruh tggu skjp...so,aq tggu...tibe2 dtg la pula (S) lagi la aqu malu...aq dgn buat muka toyeee,SENYUM jela kat dy..dy pon snyum balik...ala2...COMEL,CUTE....=P

lepass je trsermpak nan (S) kaq wany plk...emm,,p2 aqu ckplah nan kaq wany yg aqu trserempak nan (S) tadi...and kaq wany ckp dgn aqu.....hah,wana,ar2 an (S) tnye akq,
ea,wani...bukan ke wana ade nombor aqu..kenapa dy xde contnct aqu...??
pas2 aku jdik segn seyhhh...aqu pkir dy tak engat aqu..huhuhuaa...upnye engt....
eppy2..bawu je msej dy tty...

emmm...lps dah jmpe kaq wany,aqu dan wafaa balik kls,,,tggu prents msing2 datang....mak aqu latela juge dtg an...sabar jelaa....result aq teruk...=(
emm,dlm pkl 11stgh aq balik,and then tggu bpak aq balik...12 ye keluar balik..aq ikut mak aqu ambil wani plak...hahahaha...smpaii je skolah,aq tlongla wani,p2 trserempak dengn kawan2 dy...kawan2 dy trkjut..huhuhuaa...
emmm....smpaii je rumah,kt depan rumah aq,ade seekor burung merpati mati..sdeyhhnye..=( 
xtahu sebab ape dy matiii.....
comel kan,tapi sayg,dah mati...

  
salam ..inilah sahaja kenangan yang ditinggalkan oleh akq and abang form6 untuk aku...aku hanya mampu mengucapkan gud luck tok exam STPM...


                                                   














                                                          lakinya  comel tak yang atas and yg bawah ni...???




























nak cite ape ye...tak de kot...hehehe..k,bye...
Nurtiara Binti Basir Tia, Norhasrin Sulaiman and NUr WaNi CAhaya MUtiara, Siti Norfatihah Romzi, Sopie Izzudin,
Azyzeul Zaynarl and Ayien Razak,Umie Aida, Saha Jalil,, Afimie Mimie,, Norhasmona Buang, Syalala Syakila and Azura Azali,,
Arerif Felten BEa Sweet, Kamsiah Attan, Norhasmona Buang Ahmad Nuruddinmaap klau ad yg x tgged...xjmpe namala...
SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN,JANGAN SAMPAI NASI DAH JADI BUBUR,INGAT SEBELUM TERKENA,