assalamualaikum

Shoutbox

20 june ,

salam semua..hee korang,apa kabar..meyh sini,saya nak kongsi cerita saya lagi lee..:) my special day,birtday saya..korang tahu tak,engatkan tahun ni kena mandi dengan kunyit dengan kopi lagi,rupanya tekaan saya salah..korang nak tahu apa kawan-kawan saya plan kat saya...meyh sini,saya cerita..

sebelum nak masuk 20 nune tu,malamnya dia nak kenakan saya,tak tahu dia orang nak watpe..saya apa lagi ,membuta awal la..heheh..terlepas dari kena nan dak2 ni...alhamdulilah..hehehehe,,then,esoknya...macam biasalah...pi sekolah...sebelum pi sekolah tu,dak hostel nyanyikan lagu untuk saya..terharu weyhh !
thanks dak hostel,sayang korang !

sampai je sekolah,macam biasalah la,saya tengok dari jauh je pakwe saya..wahh..awal hari tu dia datang...nak tahu kenapa dia datang awal sangat2 ,,sebab dia bawak hadiah untuk saya..besar...nak nangis weyhh masa kak nomi bagi present tu untuk saya..nak tahu apa..jeng,jeng..





 hee,nak tahu apa dalam ni,mesti la korang dapat agak kan...
                                     
                                       

 ha,ini la yang ada kat dalam kotak tu..comeyhh kan..thnks sayang !
comel sangat. .

petangnya pula,kita orang ada kelas tau...tapi masa tu saya memang tak tahu apa-apa..folow je dia orang..maklumla,saya ni ikut je orang..tak penah tanya pun nak pi mana :)
so,sampai je sekolah,kita orang lepak kat depan library..sudut bacaan..pastu,saya tanya la fika..sape punya makanan ni an..pastu dia cakap la budak cina...so,saya pun spontan la..tak pikir laen dah..malas nak pikir kan..petang an...buat pusing kepala je pikir an...tunggu punya tunggu nadhrah dengan salyna...

ha..amik kau !! dia orang bawak pakwe saya sekali..dengan keknya sekali...serius ,dah nak berjurai dah air mata saya..tapi masih cover la...hehehe..malu..rupanya..dia-diaorang sengaja bawa saya pi situ,untuk sambut birthday saya..then,apa lagi..snap pic dengan pakwe la..dengan muka busuk saya ni kan..amik kau..ni hasilnya..
                                                           
thanks dear,and friend...nasib tak kena mandi tepung dengan dia :)
lepas je siap2 makan,kita orang pi padang...sukan..siap sukan..apa lagi weyhh,balik hostel la...heheh,,sampai je hostel,siap2...masa untuk bergayut..mula-mula tepon pakwe saya dulu la..second,ibu...ngayut nan ibu,cerita pasal hari ni punya cerita an..ibu geli hati,sabar jela...nasib ayah tak belikan lagi bearnye..kalau tak,banyak la bear saya kat rumah kan..lepas je tepon ibu,tepon budak JB...last sekali..siapa lagi,abe saya la...hehehe...

lepas je ngayut nan dia orang semua,pikir kaq wany tak datang..rupanya datang juge...dia wish birtday saya..hehehhe..thnks kakak !
                                           
 tak cukup bajet, ,heheeh..thanks..
akhinrya..thanks korang sebab buat saya happy sangat2. .
Shafieyka Shazira, Ey Na ,Nurul Nadhrah Masri,,Nor Laily,Aqiyra Aqiy,, Fatin Nadirah
and  Putera Hyriel   :)
budak fb,sanak saudara saya,dan juga budak2 hostel ;D
 picture my selebrated !
 Album Tanpa Nama

masuk hostel ,

hee korang..assalamualaikum...hari ni kita dah kena balik hostel la..tak bestnya..rasa nikmat cuti seminggu jup..yang lagi seminggu tu,hilang gitu jup..nak tahu sebab pe,sebab seminggu tu saya banyak membuta je..heheeh...teruk kan saya ni..tapi alhamdulilah,seminggu tu,rasa hargai saat-saat masa tu..memang perfect la hari seminggu tu,sebab isikan masa lapang tu dengan membuat kerja sekolah..hehehehe...

korang,hari ni kita tak tidur balik,hee..nak tahu kenapa..sebab abe tepon saya tepat pukul 7 pagi..terkejut saya...ingatkan sape kan tepon pagi-pagi tu,.nak kata pakwe,tak lah..sebab tahu,dia penat kan..siapkan esei sejarah dia yang melambak tu..sian dia..kena kacau dengan bud0ng pula tu..hee,nasib badan pakwe ..hee,rupanya abe text saje-saje je..sabar jelah...dengan mata yang dah segar ni kan,ingatkan nak print folio..rupanya dah siap print..suka-suka...
terima kasih ngah..sebab tolong aku printkan folio pa tu...banyak tau..sian dia tidur lambat ..tapi dia juge kot nak tolong aku..sayang lha ko ngah :) 
 Azwani Wani



hee,lepas ni dah takde peluk-peluk my tedy bear ,sedihnya,,,lepas ni peluk selimut jelah...ha..selamat tingaal teddy bear ku. .
                                                                      
2 minggu tau t tak peluk :(
korang-korang,semalam kite gaduh dengan dia..gara-gara dia salah paham dengan status saya..maaf yup wak..janji takkan buat lagi..serius,takut dengan dia kalau dia tengah marah . .
uke la,hari ni saje la cerita saya yup..next week,insyaallah kita kongsi lagi yup story...                                        

story abng angkt !

salam semua..hari ni saya mahu cerita pasal abang pula..hee,saya tidak ada abang,saya cuma ada abang angkat saja..saya ingat lepas dia dah tak study kat munshi,dia lupa tak nak contact saya..tapi anggapan saya salah...sampai sekarang dia masih engat dan always contact saya..tapi dekat hostel tidak la..dia pun sibuk mengejar ilmu dia dekat madrasah kelantan sekarang..tapi  20 june 2012 birtday saya,dia menamatkan madrasah kat kelanatan uhh..nak tahu kenapa,sebab dia nak sambung belajar kat madrasah lain pula..tengah dalam perancangan lagi..tapi sambil tu,dia tunggu panggilan dari U juga..insyaallah, ,tapi dia cakap dengan saya,dia confused,tak tahu nak belajar kat madrasah ke atau dekat U..tapi saya cakap lha,ikut keputusan abang sendiri la,adik sokong dari belakang je k, ,

dia banyak bagi nasihat kat saya,always la,kalau saya tengah down,dia selalu naikkan semangat untuk saya..kadang-kadang saya nak nangis pun ada,sebab dia mengharapkan sangat saya berjaya ! tapi saya rajin menyalin semula kata-kata semangat dia..supaya saya lebih semangat untuk tingkatkan prestasi saya..alhamdulilah,sekarang saya tengah usaha,dan usaha untuk buktikan yang saya boleh buat yang lebih baik..insyaallah,kalau diizinkan allah. .

mahu tengok apa yang dia bagi sama saya,hee sori lah,dah tampal dekat loker baju saya la :)
tadi dia baru text,maklum lha,petang nanti dia ada kelas..hee, ,kena marah dengan dia tadi..bukan marah la,nasihat saje..heheheh..

: 1) abang tak pernah anggap periksa tu sebagai satu masalah ,tetapi pandang lah ia sebagai peluang..manfaatkan ilmu,perbetulkan niat mencari ilmu..
: 2) belajar betul-betul,tahun ni nak exam,stop playing and dont be childish ok..target ur mission and set ur vision..be pious student yup..
:3)ok lha budak busyuk..nama yang sering digunakan untuk saya..abang nak study..jangan lupa stduy..exam dah dekat,kurangkan fb tu,buat latihan,solat jangan tinggal,perhubungan sesama manusia dan tuhanperlu dipelihara..
:4)capital yang pernah dia bagi pada saya I.M.A.S.M
:5)jangan sesekali tumbang dalam gelombangmahana atau ujian,jika jatuh bangkit kembali menyambung perjuangan samudera kehadapan.
:6)adik jadik lha muslimah yang solehah yup.
:7)yang penting usaha,jangan kita harapkan pujianmanusia,nanti kita terluka,harapkan pujian allah,niat mencari ilmu untuk mendekatkan diri kepada tuhan,bukan semata-mata kerana makhluk,faizaazam ta fatawakal tuallah...berusaha atau berazamkemudian bertawakal..fikir tuhan bersama kita semua akan jadik senang..
:8)jangan takut ,adik boleh punya ! allah bersama orang mukmin..
ok,study hard..gud luck both of u, make sure dont forget 2pray tahajud and hajat 4 everyday.
:9)Salam tinta mujahid,jika yangdiharapkan berlaku,bersyukurlah ,namun berlaku sesuatu yang tak disangka,seperti kegagalan,belum tentu ia satu keburukan,acab kali keberkatan,kebaikan dan kejayaan itu dibungkus oleh takdir kepahitan,kerugian dan kegagalan..sering kali kita gagal melihat hakikat init takdir,namun apabila sedikit masa yangberlalu,belayar pergi..barulah kita akansedar,rupanya allah takdirkan kita berundur ke belakang untuk mengambil lajak bagi melonjak lebih tinggi dan berlari lebih jauh ke hadapan,berdepanlah dengan lukisan takdir pada kanvas kehidupan kita dengan hati yang mesra..
:10) cubalah hidup berdikari..adik kesayangan abang ni boleh punya..adik tanam cita-cita dan azam dalam hati jek..allah yang beri hidayat nanti..

ha,ni semua kata-kata yang dia bagi pada saya,masih save lagi dalam phone saya..penuh memori dengan text dia dengan pakwe..then,tadi dia ceritakan pasal pelajaran..dia kata,kalau boleh saya pun kena lebih mendalam belajar pasal agama..dia cakap,saya kena pandai berdikari..nanti kat dalam kubur pun,adik takda sape-sape..waahhh,,dia ada juga cakap,kalau adik teringin,abang boleh carikan madrasah untuk adik..insyaallah abang,kalau hati adik diizinkan allah untuk lebih tahu pasal agama yang lebih mendalam ni..
    

 

my scandal ,

salam semua..selamat tengahari lee,aligato0 yang sudi godek blog saya ni:) actually,hari ni takde lcerita menarik yang nak dikongsikan dengan korang semua...cuma mahu cerita pasal scandal saya saje..dia cute weyhh ! serius,walaupun rapt dekat fb je,aku sayang dia,macam mana aku sayang BFF aku...kita orang kenal masa dekat kem 1 murid 1 sukan,tapi tak berkesempatan nak tegur dia..segan weyhh..tapi masih engat lagi,dia kena kacau dengan budak ni..hahaha..ramai panggil dia YUNA..
                                                                 

memang muka dia kat kem,macam yuna..serius..tak tipu..emm,dia sporting..gila-gila otaknye..dia stay at jementah..jauh dari rumah saya ..umur semestinya sama lee :)
dia ada boy,entah lha..saya tak pernah tanya dekat dia..takut nanti dia marah..hehehe...korang nak nombor dia,hee mintak lha sendiri yup...
                                                      Cik Muda Meigumia 

sapa-sapa nak ushar dia,pi lha add..agak-agak dia layan tak korang yang nak kenal nan dia..selamat mencuba !               

masa lapang,

selamat petang semua dan assalamualaikum semua ..korang sihat tak..harap sihat saje. .pakwe saya.??hee,semestinya dia sihat sebab dia text saya...tapi lepas zohor lha ,baru dia text,,so0 k,saya tak kisah pun ,yang penting tak susahkan dia untuk text saya..

hee,nak cerita pasal dia,sikit je la yup..tak boleh banyakII ,nanti kantoi semuanya :)
dia ni,sporting. .entah lha,bagi saya dia uke saje,tapi yang pelik kat dia ni,hee tak boleh kena ekon kereta,nanti mabuk..kelakar kan,,tak pernah dibuat orang..then,dia suka menanam,semua benda kalau suruh dia buat,memang semuanya berjalan..waah,,nanti ringan lah tulang saya nanti..heheh,,sebab dibantu oleh dia..
dia ni,tak mudah kongkong,open saje. .dan dia tak kisah saya buat apa..tapi yang penting dia cakap jangan melebih..itu saja..beres lha boss !

bagi saya,dia jarang lha mahu marah-marah ni..setakat ni,tak lagi lha nampak angin dia kan...korang tahu tak,banyak2 laki ynag kenal saya,saya berani bagi nombor ibu je...ni dia...saya bagi semua nombor..termasuk lha n0mbor ayah..nak tahu kenapa..???jeng-jeng...sebab ayah dah kenal dia..so,sebab tu saya berani bagi nombor ayah..heheh,

dia like silver,coklat dan kelabu..tahun ni,dia kata mahu sama baju sama saya la..eishh,,suka saya..PINK COLOUR :)
tak sabar nak tengok sama baju dengan dia,
about me,setakat ni dia baru tahu saya ni jenis "tuuuut" mana boleh bagitahu,nanti korang gerenti ketawakan saya...tapi kan,dia ada satu yang dia tak tahu, ,yang saya ni susah nak sebut. . .  - - - - -  - - " R "
sori lha kalau saya ade merosakkan nama awak..hehehe, ,payah-payah.nama dia ada  R, nama abe pun ada R juga..ada sampai kawan saya cakap, kenapa lha hang suka carik orang yang ada nama R..
bengang uhh !tak tahu nak cakap apa...serius,saya dah try banyak kali,tetap same..nak nangis pun ada. .

  ha,awak..ni lha baju yang saya beli semalam..serius..ni baju kedua yang saya ada untuk warne ijau..yang lain banyak warne pink saja...biasa-biasa je designnye..baju siap dah. .
                     
k lha,abis sudah cerita pasal dia..bybe semua ! ketemu nanty yup,                                  

berasap o000ii ,

hee,salam semua...ketemu lagi kita..ha,hari ni saya mahu cerita pasal percutian saya...korang tahu tak,cutii ni family takde rancang pun nak pergi mana-mana..semalam,ayah apa mimpi entah,suruh siap-siap then kita orang terus round daerah johor..takde plan langsung..main redah je daerah johor uhh..heheh,,

walaupun kita orang orang johor,tapi tak pernah pun jejak tempat-tempat johor ni..heheeh,,tapi semalam best lha..kita orang pi mersing,lagi mana entah..saya tak tahu..banyak tidur lha..maklum lha,hujan lebat o00hhh,,seram seyhh !tapi alhamdulilah,peergi dengan selamat..then,kita orang singgah kat persinggahan mersing,beli cenderahati lha sangat..hahah !

then,lepas je beli cenderahati,kita orang pi carik chalet pulak..tapi sebelum cari chalet,kita orang mahu solat..then,ayah pun pi lha masuk felda...hahah,,main ceroboh je felda orang..mahu tahu,apa nama felda uhh..felda tenggaroh..besar ! tertatrik dengan felda uhh...:) lepas je solat,pi crik chalet..jalan punya jalan,tetap tak jumpe juge..akhirnye,jumpa jalan mati saja..hahah..bengang je..tapi nasib ada jalan lagi,mai la masuk,,cari punya carik..alhamdulilah,ada kat dalam ni..namanya chalet pantai PULAU SIBU. .cantik wo0kk..tertarik sangat...lepas je ayah check in,kita orang apa lagi,siap2,murnikan diri...selesai je solat,then makan..hahah..tak sangka,malam uhh lapar gile..dah makan KFC pun tetap lapar..heheh,,aku apa lagi,angpau adik lha,suruh masakkan MAGGi,,heheh. .tak sangke pula dia nak masakkn maggi untuk aku..dik,terima kasih yup masakkan !kenyang, ,

lepas je siap makan,apalagi,terbongkang lah...tapi not me lha..heheh,,saya ,wany,mak nan adik pi tengok pantai..lawa weyhh..tapi serius,saya takuty dengan pantai..saya tengok pantai je,mesti terbayang orang lemas nan tsunami. ..serius saya memang ttakut dengan pantai :)

ha,lepas je tengok pantai waktu malam,saya apa lagi,perut pun dah mengulas balik chalet lha..hehehe,,perut dah penuh,ingat nak tidur, ,tapi pakwe nan abang pula mesej..hee,,segar semula mata saya..dengan tengok cerita cina yang kelakar an..lewat weyhh,mesej dengan dia,sampai tengah malam..hahah..sangat lha pula..pakwe,minta maaf,tertelap lha wak..soriyup..

ha,pagi sudah,bangun solat,then turun pantai, ,snap..dan ini hasilnye..hehhe,,
 
                                            

tiga saja,malas nak upload. .:) ha,lepas je abis snap,balik chaleet...saya belum mandy weii...busyuk kan..sekejap r,mandy dulu..

yaho00! siap mandi dah,wangi dah..lepas je siapII,mahu sarapan,sebelah saje kedainye..serius,saya bengang gile...saya pi amik air yang dah ade kat situ,pastu boleh pula abang tu gelakkan saya..rupanya air tu untuk budak yang berkempen kat situ..ya allah,malu weyhh ! siap je makan,saya cepat-cepat naik kereta..:)
akhirnye,yaho00,balik juge..emm,ingat nak singgah air tawar,rumah twin saya..tapi tak tahu pula..sori yup dear !Wana Shazuana
lain kali kita jumpa lagi yup, ,ha,lapar do0k perut..makan tengah hari dulu..sebelum makan,pi jalan sat..cari baju..:) lepas je beli baju,ada orang tepon kite..nak tahu sape..jeng,jeng,jeng..mirul weyhh..dah lama tak ngayut dengan dia..serius,tadi jawab dengan selamba je..padahal bengang sangat2..lama..hehehe,mentang2 dapat free call,,tapi thanks yup mirul,engat juge kawan awak sorang ni...pok pek pok pek,perut pun berbunyi sekali..hahaaha...suara tetap tetap sama macam dulu...sayang ko sangat-sangat kawan ! always remember ko ;D

lepas je pot pet pot pet,makan sudah..semuanya selesai, ,solat pun sudah selesai..apa lagi..membuta la..nak je lelap,pakwe pula mesej...hee,dia mahu hantar bud0ng pi klinik..sian bud0ng...pakwe cakap dengan saya,tahun ni dia punya baju mahu warne pink..wehhhhh!! suka...my favourite colour !

lepas je mesej dengan dia,tengokII sudah sampai y0ng peng..wo00ii,laju uhh, ,ayah aku bawa  130 wehhh, ,!
nak tercabut nyawa saya...tapi alhamdulilah,kita orang tibe rumah dengan selamat..fuhh, ,selesai sudah perjalanan kita satu johor ;D
           
                                                                
SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN,JANGAN SAMPAI NASI DAH JADI BUBUR,INGAT SEBELUM TERKENA,