assalamualaikum

Shoutbox

berasap o000ii ,

hee,salam semua...ketemu lagi kita..ha,hari ni saya mahu cerita pasal percutian saya...korang tahu tak,cutii ni family takde rancang pun nak pergi mana-mana..semalam,ayah apa mimpi entah,suruh siap-siap then kita orang terus round daerah johor..takde plan langsung..main redah je daerah johor uhh..heheh,,

walaupun kita orang orang johor,tapi tak pernah pun jejak tempat-tempat johor ni..heheeh,,tapi semalam best lha..kita orang pi mersing,lagi mana entah..saya tak tahu..banyak tidur lha..maklum lha,hujan lebat o00hhh,,seram seyhh !tapi alhamdulilah,peergi dengan selamat..then,kita orang singgah kat persinggahan mersing,beli cenderahati lha sangat..hahah !

then,lepas je beli cenderahati,kita orang pi carik chalet pulak..tapi sebelum cari chalet,kita orang mahu solat..then,ayah pun pi lha masuk felda...hahah,,main ceroboh je felda orang..mahu tahu,apa nama felda uhh..felda tenggaroh..besar ! tertatrik dengan felda uhh...:) lepas je solat,pi crik chalet..jalan punya jalan,tetap tak jumpe juge..akhirnye,jumpa jalan mati saja..hahah..bengang je..tapi nasib ada jalan lagi,mai la masuk,,cari punya carik..alhamdulilah,ada kat dalam ni..namanya chalet pantai PULAU SIBU. .cantik wo0kk..tertarik sangat...lepas je ayah check in,kita orang apa lagi,siap2,murnikan diri...selesai je solat,then makan..hahah..tak sangka,malam uhh lapar gile..dah makan KFC pun tetap lapar..heheh,,aku apa lagi,angpau adik lha,suruh masakkan MAGGi,,heheh. .tak sangke pula dia nak masakkn maggi untuk aku..dik,terima kasih yup masakkan !kenyang, ,

lepas je siap makan,apalagi,terbongkang lah...tapi not me lha..heheh,,saya ,wany,mak nan adik pi tengok pantai..lawa weyhh..tapi serius,saya takuty dengan pantai..saya tengok pantai je,mesti terbayang orang lemas nan tsunami. ..serius saya memang ttakut dengan pantai :)

ha,lepas je tengok pantai waktu malam,saya apa lagi,perut pun dah mengulas balik chalet lha..hehehe,,perut dah penuh,ingat nak tidur, ,tapi pakwe nan abang pula mesej..hee,,segar semula mata saya..dengan tengok cerita cina yang kelakar an..lewat weyhh,mesej dengan dia,sampai tengah malam..hahah..sangat lha pula..pakwe,minta maaf,tertelap lha wak..soriyup..

ha,pagi sudah,bangun solat,then turun pantai, ,snap..dan ini hasilnye..hehhe,,
 
                                            

tiga saja,malas nak upload. .:) ha,lepas je abis snap,balik chaleet...saya belum mandy weii...busyuk kan..sekejap r,mandy dulu..

yaho00! siap mandi dah,wangi dah..lepas je siapII,mahu sarapan,sebelah saje kedainye..serius,saya bengang gile...saya pi amik air yang dah ade kat situ,pastu boleh pula abang tu gelakkan saya..rupanya air tu untuk budak yang berkempen kat situ..ya allah,malu weyhh ! siap je makan,saya cepat-cepat naik kereta..:)
akhirnye,yaho00,balik juge..emm,ingat nak singgah air tawar,rumah twin saya..tapi tak tahu pula..sori yup dear !Wana Shazuana
lain kali kita jumpa lagi yup, ,ha,lapar do0k perut..makan tengah hari dulu..sebelum makan,pi jalan sat..cari baju..:) lepas je beli baju,ada orang tepon kite..nak tahu sape..jeng,jeng,jeng..mirul weyhh..dah lama tak ngayut dengan dia..serius,tadi jawab dengan selamba je..padahal bengang sangat2..lama..hehehe,mentang2 dapat free call,,tapi thanks yup mirul,engat juge kawan awak sorang ni...pok pek pok pek,perut pun berbunyi sekali..hahaaha...suara tetap tetap sama macam dulu...sayang ko sangat-sangat kawan ! always remember ko ;D

lepas je pot pet pot pet,makan sudah..semuanya selesai, ,solat pun sudah selesai..apa lagi..membuta la..nak je lelap,pakwe pula mesej...hee,dia mahu hantar bud0ng pi klinik..sian bud0ng...pakwe cakap dengan saya,tahun ni dia punya baju mahu warne pink..wehhhhh!! suka...my favourite colour !

lepas je mesej dengan dia,tengokII sudah sampai y0ng peng..wo00ii,laju uhh, ,ayah aku bawa  130 wehhh, ,!
nak tercabut nyawa saya...tapi alhamdulilah,kita orang tibe rumah dengan selamat..fuhh, ,selesai sudah perjalanan kita satu johor ;D
           
                                                                

No comments:

Post a Comment

SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN,JANGAN SAMPAI NASI DAH JADI BUBUR,INGAT SEBELUM TERKENA,