assalamualaikum

Shoutbox

jantung aty saya,,

assalamualaikum semua ! hari ni kita nak cerita tentang jantung hati saya la..nak share sikit pasal dia ni..seminggu kita orang tak dapat jumpa,maklum la...cuti rAYA kan..tapi takpe,lepas rindu dengan dia ..text saje la...hehhe..
sejak nak raye dah ni,dia asyik la sibuk memanjang jup..maklum la..dia la driver kat rumah tu kan...nak pergi manaa jup,dia lah yang kena hantar...siann dia..tak dapat duduk senang kat rumah..tapi takpe la...dia ni pun kaki berjalan...hehehe..

harini,dia sibuk menganyam ketupat lagi..ni dah pukul dua..selalunya dia dah membuta..tapi hari ni dia bersengkang mata untuk mengecat rumah...sian dia ! dah la keadaan dia tak sihat..dengan sakit tekakknya..karang tak pasal-pasal demam pulak..jangan lah ye wak ! kuat yup..

tadi saya marah kat dia,sebab dia wat lagi hal..hesiihh ! nasib la lepas tu m0od saya dah oke tau ! sabar jup la...hee,,tak sangka dia pun ada beli baju t-shirt kesukaan saya...sukanya !  ser0nok la saya tahun ni...sama semua dengan dia...hehehe. . harap-harap dapat datang rumah dia nanti..tak sabarnye...dia pun nak datang uma saya :))

wak,be str0ng oke ! k la,sampai sini je cerita kita tentang dia..assalamualaikum ,
 hahaaha..gambar lama sudah..takde gambar terbaru la dengan dia..malu  !! nanti kalau ade gambar baru,ite share-share oke :)
                                                                    
                                                                   

sebelum raya !

salam korang..dah lama saya tak berusik bl0g saya ni,maklum la..sibuk je kan..yup la..dah nak raya kan,tinggal berapa hari je,sibuk sh0ping jup..alahai,dekat saja shopingnya..dekat segamat saja..malas mahu sh0ping jauhh-jauh..sama juga kot..janji dapat apa yang kita nak kan..

semalam keluar lagi pi segamat,ni kopaakkan duit ayah,beli barang-barang dapur pulak :)
banyak,bukan saya yang tapau yup,tapi ayah pun j0in sekali kopakkan duit dia..hehehe. .iengat semalam nak beli kasut sekali,tapi tak sempat pula...dengan pergi bazar nya lagi..mahal seyhh,bazar at segamat..lagi murah kot bazar at labis..emm,minggu ni balik asyik la kena nyakat nan mak ayah...kadang-kadang bengang pun ada tau ! tapi takpela,tak kisah..nak wat camne kan.

semalam, Putera Hyriel
 datang rumah saya...ingatkan dia gurau jup,rupanya betul-betul dia datang..tapi sayang,saya takde kat rumah..dia paskan bubur tu dekat adik saya...dia datang rumah saya,bagi bubur,maklum la,bulan puasa ni dapat bubur lambuk jup la..terima kasih wak ! sedap,kenyang saya makan..
balik je dari segamat engat nak suruh adik senyap je,ala maklum la,saya terlambat..dia dah bagitahu ayah yang dia datang... adik bagitahu  "ayah,tadi hyril datang..dia bagi bubur ,dua" ayah jawab  bila pula dia datang..amboi,time ayah takde kat rumah,berani yup dia datang..cuba kalau ayah ada..pastu ayah boleh pulak nanye kat saya.."along,macam mana dia tahu yang ayah ,mak takde kat rumah..??
s,along la yang bagitahu dekat dia..emmm
ayah senyap je,tiba-tiba ayah nanye, , "dia sekolah lagi kan, yup ayah...kenapa??emm, , form 6 untuk p0li yup??entah la yah..mungkin ko0tt.. ok..ayah nak,dia jangan berangan-berangan dulu..biar study tu dulu yup...aishh..budak2,,aku hanya mampu tersenyum jup :))

malamnya pulak,saya penuhkan perut..macamII la..dengan ayam gorengnya,kuih nya..kenyang...sampai terlupa nak makan bubur yang dia bagi...tengah sedapII makan ni,ayah tanya, along,dah makan belum bubur yang dia bagi tady...belum ayah..sekejap lagi la..kenyang !
pastu mak cakap,mak dah rasa dulu..sebelum anaknya merasa dulu,biar maknya dulu merasa...ya allah,tergelak saya kat situ..

heheehe. .tapi mak ada cakap,along,ko ni beruntung tau..dulu,ayah ko nak datang rumah,bukan main susah lagi..kena mintak izin kat paklong dulu...tapi tak pernah dapt pun...ni along,senang-senang jup...
emm,,saya dah malu..senyap je..tak tahu nak cakap apa..
                                                              

korang,nak bagitahu ni,malam tu kan,saya mimpi   Putera Hyriel
dengan . . . .  . . ya allah...tak tahu la,kenapa boleh mimpi dua2 ni sekali...masa mimpi tu,rasa macam nak nangis pun ada..tak tahu kenapa,nak cakap...entah la...

aishhh, ,terima jela..hanya allah lebih mengetahui mana pasangan kita yang lebyhh sesuai dengan kita ;D

                                                              
 

  

smile !

salam semua...hai korang semua..nak bagitahu ni,selasa ni saya ada exam pksm 2 la ...tapi saya hampeh !! tak bukak buku langsung..macam mana ni weii...tensi0n sebenarnye ni...kurang support sangat lah..kat sekolah tu,asyik la nak nangis...tapi tahan je weyhh...nak tahu kenapa,tak nak la bagitahu...malu jup..

korang,doakan saya yup,untuk exam ni..percubaan pun dah dekat ni...banyak subjek lagi ni ,yang saya d0wn lagi ni...korang,esok saya ada motivasi tau..at UITM...korang,doakan saya tau,supaya saya fokus dalam motivasi tu tau..tau2...rasa takut sangat kalau tak dapat fokus nanti.,,tapi doakan yup...amin !
tak sabar la nak pergi..mahal tau kena charge,RM130...habis pokai duit ayah saya,ayah saya minta maaf yup sebab banyak minta duit dari ayah..ni hari ni pun banyak dah kopakkan duit ayah..minta baju lagi dari ayah...sori yup ayah..insyaallah..along akan bayar balik semua tu,dengan kejayaan along yup ayah...ayah,along tak nak kecewakan ayah ...

sayang ayah...

korang,jangnan hampakan ibu bapa korang tau..balas la balik jasa dia orang..dengan memberi keputusan yang baik yup..tau2. .

k la...bye . ..
                                                                
SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN,JANGAN SAMPAI NASI DAH JADI BUBUR,INGAT SEBELUM TERKENA,