assalamualaikum

Shoutbox

zaman remaja dan tentang aku..

assalamualaikum semua..perghh,dah berabuk la blog kita ni..kita pun dah muak tengok cerita kita yang dah lama tak berusik ni kan..hari ni kita nak cerita yang umur kita dah 17...haiishhh,dah tua dah kita ni wak...tinggal nak di panggil yang maha esa jup..tapi insyaallah selagi masih saya bernyawa ,saya akan tunaikan kewajiban saya di dunia ini ...

emmm,kita dah pun menjelang awal muharram ...sekejap je...emm,sekarang pun dunia dah semakin ngoyah kan..remaja pun semakin liar dengan sosial-sosial mereka..tak tahu la nak kawal mereka macam dah ...di youtube ,bersepah-sepah dengan video yang bukan elok kita tengok..astaghfiallah ...jadik,remaja-remaja semua jangan la korang lalai dengan perbuatan korang yup..saya pun tidak kurang juga macam korang..masing-masing ada kelemahan sendiri kan..tapi sekurangnya tolong lah jaga korang punya nafsu tu yup....biar la ,maruah kita tu terjaga sebelum kita mendrikan rumah tangga tu..sejahat mana pun lelaki tu pada zaman silam dia,dia akan memilih perempuan yang masih ada maruahnye lagi..ingat ye kaum wanita !!
biar la kita jaga pergaulan tu dengan sebaiknye...nescaya ..kamu akan dapat insan yang baik untuk kamu juga ya,,

ha,disebabkan gejala korang ni ,boleh juga menyebabkan banyak bayi terbuang ...korang tak kesian kew..??pikir lah positif ye sebelum korang lakukan perkara yang sumbang ni...emm,ada yang mengatakan pada saya, perempuan lagi kuat nafsunya ,berbanding lelaki...jadi ,para perempuan ,tolong lah kawal korang punya nafsu ,kalau lelaki nya tak melayan yup..sebab dari godaan korang tu la,lelaki cepat cair tau...jadik ENGAT !! tolong la kawal ye perempuan , ! lelaki juga boleh terpikat dari semua gerak gerik kita ni....s0,gaya pergerakan ni kita kena la jaga juga ye...

oke la...kita tutup pasal cerita maruah ni..yang penting sekarang kita kenalah pandai jaga diri masing-masing yup...sebab sekrang dunia dah makin goyang..ingat-ingat la pada tuhan yup....perbanyakkanlah ibadat kepadanya..segeralah bertaubat ...AMAR MAKRUF NAHI MUNGKAR ..pegang lah kata-kata ni,nescaya insyaallah kita dapat kawal semua perbuatan kita ni ye :]


sini-sini-sini-sini..
kita nak cerita pasal abang angkat kita..semalam text dengan dia...amboii,beria ye kenakan adik je semalam ..takpe,tak kisah pun..thanks ye bang sebab sudi mesej dengan adik lagi..terharu..penat layan text abang tau...thanks juge bang ,sebab bagi nasihat untuk bf kite ..insyaallah bang ,dia dapat prepare utnuk examination dia untuk 19 arybulan ni...kita tahu ,dia boleh buat punya ...

nak tahu tak bang ,yang kita malam dah tak text dia dah ...adik suruh dia study ..adik tak nak kacau dia :)
emm,tadi 14 aribulan 11 ..dia text saya ..macam biasalah ..dah tukar shift mesej petang pula..takpelah..yang penting dapat text dengan dia :D
emm,tadi saua cakap dengan dia ..sekolah dah nak habis dah ..lepas ni ,dah tak jumpa..agak-agak kita lost tak ...

pastu dia cakap ,insyaallah tak ...kalau ada  jodoh ,insyaallah ...kita boleh berdoa padanya kan :)
emmm, pastu saya tanya ,habis awak nak ke jodoh dengan saya ...
mestilah nak :))
aishh ,saya hanya mampu senyum jup wak ..seronok sangat ..harap-harap Allah pertemukan jodoh kita yup wak ...insyaallah ,saya pun akan pegang kata-kata ni pada yang maha Esa :)


ea..opss...sambung lagi cerita kita..malam ni dia mesej saya la...nak tahu sebab apa..sebab malam ni ada bola la...hahahah..so,dia tak study hari ni...MC katanya...oke..sayang ..! hari ni je kita bagi kelepasan dekat awak tau..emm,tadi kita orang berbincang pasal lepas exam ...dia tanya saya jadi kew nak ikut mak uteh pi PD ...tapi saya kata tak tahu lagi keputusannya :)...emm,then dia cakap dengan saya ,dia jadik nak pergi kemahiran yang dia cakap dengan saya tempoh hari..tak sangka pula dia jadik nak pergi..katanya pentadbir dah tahu dia nak berdaftar..ala !! dia kata setahun dekat NEGERI SEMBILAN nanti..tapi haritu awak cakap dengan saya 3 bulan je...ni up pula..setahun ..lamanya ye wak ...tapi dia kata ,nak pergi sana ...belajar ..tak lebih dari tu pun ..ala,ala,ala...tetap risau juga nak lepaskan dia pergi jauh-jauh...tapi dia kata ,niat dia nak pergi sana hanya nak belajar,tak lebih dari tu..dia kata ,jangan risau pasal dia..dia pandai jaga hubungan kita ni...tapi wak,saya risau...emmm...oke la wak...kita percaya dengan awak..kita pegang kata-kata awak sayang ...kalau awak tak pegang kata-kata awak tu,saya menyesal dengan kenal awak   Putera Hyriel..

SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN,JANGAN SAMPAI NASI DAH JADI BUBUR,INGAT SEBELUM TERKENA,