assalamualaikum

Shoutbox

gelak depan lapppy,rindu kamu ,

assalamualaikum :D hai korang semua ...emm ,semalam 26 haribulan 2012 dia buat aku tergelak depan lappy sorang-sorang la sayang ..dah lama awak tak buat saya ketawa camni tau...nak tahu sebab pe :
alahai sayang ,malu nya saya ..tau2,nasib la saya tak kerja kat tempat kamu kan ,kalau kerja nan kamu sayang ,gerenti lagi teruk kena kacau je dengan amoy-amoy yang caring dengan kamu tu ..
sayang ,27 0r 28 ayah dah nak hantar kita dah ...macam mana ni ??siapa yang nak take care an awak yang kat sini sayang ?? hope boleh jaga diri ..lagi satu ,orang nak pesan ..kalau saya jauh ,awak jangan lupakan saya ye ?? jangan keluar dengan mana-mana perempuan yang bukan ada hubungan dengan awak yek..

SAYA TAK SUKA ..
awak pernah PESAN dengan saya , yang awak bukan la punca kita putus ..hanya allah yang tentukan :D


kalau kita text ,awak tak pernah lupa  tanya...DAH MAKAN BELUM ?? kadang-kadang awak naik geram kan sebab saya melambatkan waktu makan ...

awak ,sori ...sangat-sangat ..sebab saya mengingatkan balik zaman s!!!!! awak  ..saya cuma nak tanya pendapat jek ..sori kalau awak tak suka..sori kalau buat awak sedih balik ..
emm ,awak ..esok saya dah kena gerak pergi PD dah ..awak kat sinie ,jangan buat hal yek ..ingat sebelum pergi nak jumpa ,tapi takpelah ..awak kerja..



emm ,wak !! 
AWAK BOLEH TAK TUNGGU SAYA ???

KALAU AWAK BOLEH TUNGGU SAYA ,JANGAN LUPAKN SAYA YEK ..KALAU AWAK TAK NAK TUNGGU SAYA ,BAGITAHU ..WANA HANYA INSAN YANG SETIA PADA SIAPA YANG SETIA PADA WANA ..


mimpi ???



assalamualaikum ,oke ...hari ni aku tak tahu ape tajuk entry hari  ni..campur aduk je la entry aku ni :D
semalam aku tidur masih dibuai dengan tangisan lagi ,tapi aku tak tahu apa yang aku mimpikan pada hari semalam ...aku dah penat macam ni ,asyik menangis,mimpi dan terus menangis ..apa maksud semua ni...semakin hari,semakin takut nak tidur ...sebab pe ??
sebab aku takkut ,esoknya aku tak dapat bangkit lagi :'(
itu yang sekarang selalu main diminda aku ..
aku takut, tapi setiap manusia akan mati  ..
emm,tapi  aku masih nak bersama dengan orang yang aku sayang...mak ,ayah ,adik,atok,semua la..kawan-kawan, em my spcial Putera Hyriel ,
aku akan rindu semua2 ni :'(

setiap hari ,aku akan thing positif ,tak kira la apa yang aku selalu mimpikan tu ...
yang penting sekarang ,aku masih ada di bumi allah :D

Tidak semua mimpi dapat ditafsirkan makna yang terkandung didalamnya. Ada kalanya mimpi bagaikan angin lalu namun ada yang benar-benar menjadi kenyataan. Mimpi insan yang bertakwa merupakan perkhabaran yang akan berlaku, kerana Rasulullah tidak bermimpi melainkan mimpi baginda menjadi kenyataan. Sedangkan mimpi insan yang tidak beriman merupakan berita yang disebarkan oleh syaitan


dream or reality



assalamualaikum ,salam malaysia semua...sekejap sahaja nak masuk bulan baru kan ,iaitu 2013..cepat benar masa belalu dan aku bersyukur masih dizinkan berada di bumi ini ..alhamdulilah ..

hari ni aku nak kongsi entry pasal mimpi yang aku alami semalam..tak tahu la sama ada kenyataan atau hanya mainan tidur aku saja ...mungkin masuk ni dah dua kali aku mimpi pasal ni...nak kata aku pikir kan yang buruk2 sebelum aku tidur ,takdelah kan ...sebelum tidur macam biasa lah aku amalkan di hostel ..tapi bila duduk kat rumah ,aishh ada-ada je mimpi nya ...
aku mimpi yang aku ada hidap leukimia ...APAKAH !!!
mimpi aku ,doktor bagitahu yang aku  hanya ada  masa selama 1 bulan atau 7 bulan saja ..bila aku dapat tahu ,gugur jantung aku ..berjurai air mata aku ..
selepas nangis ,aku terus tersedar dari tidur dan mimpi tu hilang begitu sahaja ...rupanya ,tersedar je dari tidur ...aku sedang menangis juga ..sebab aku merasai situasi di hospital macam aku betul-betul ada disana :'(

ya allah ,kenapa aku mimpi macam ni ,sampai ssekarang aku memikirkan nya ...tapi aku harap mimpi tu tidak la jadik kenyataan dalam hidup aku ..amin ... semua tu allah yang tentukan ...kita hanya la insan yang diuji oleh nya ..wsalam :)

istilah merdeka !

assalamualaikum ,hari ni kita nak kongsi sikit pasal istilah merdeka...perkataan merdeka sering digunakan bila tamatnya exam kan ...korang mesti pernah kan guna perkataan ni..like sikit (Y)
Merdeka juga bermakna anda mempunyai kuasa untuk menentukan hala tuju anda.

Sebagai seorang pelajar dan juga remaja hebat bagi cemerlang,anda seharusnya Medeka.Ramai pelajar yang  masih keliru dengan erti merdeka.Ramai yang beranggapan bila dikatakan merdeka ertinya bebas daripada kongkongan maka bebas melakukan apa sahaja.Kalau begitu tafsiran anda,maka anda juga tersilap.Mereka disini bermaksud anda bebas daripada pelbagai unsur negatif yang kian menakluki remaja akhir-akhir itu.

Kita merdeka dari segi politik penjajahan british sejak 49 tahun dahulu.Itu kemerdekaan dari aspek politik pemerintahan negara.Itulah hasil perjuangan gigih para pemuka dahulukala,menyebabkan negara kita memperolehi kembali hak ketuanan pemerintah negara kita sendiri mengikut kehendak dan acuan kita.Itu kemerdekaan negara.

Kita sudah merdeka dari aspek penjajahan seperti sejak 49 tahun yang lalu.Walau bagaimanapun yang sebenarnya hingga ke hari ini dan saat ini kita masih dijajah dalam banyak hal.Untuk penjajah motivasi memilih dua topik sahaja untuk dibincang dan dipermurnikan sedikit,tandanya kita belum merdeka dalam hal ini.
  1. penjajahan cara berpakaian.
  2. kedua aspek pergaulan antara remaja lelaki dan perempuan.
Ambang ,merdeka tercemar...Remaja kanak-kanak mabuk minum minuman keras ketika tunggu detik 12 malam.

Sudah menajdi budaya di kampung,jika dibuat kenduri kendara,maka tuan rumah akan menyediakan rokok untuk menjamu mentara.Dalam hal ini,para belia mentara yang pada mulanya tidak merokok akan diberi rokok sebagai tanda penghormatan dan kenang budi nasib remaja beliau atau belia itu menyumbangkan tenaga sebagai mentara.
Para remaja akan terperangkap terus ketagih merokok dengan pemberian rokok tanda hormat dan mengenang budi.
Remaja terbabit akan mula belagak dengan merokok sebab hendak menunjuk kepada rakan-rakan atau orang yang memerhatinya bahawa dia sudah dewasa dan sudah layak untuk merokok.
Di rumah orang kena kenduri,adalah tidak world jika tidak merokok sedangkan kawan-kawan yang lain merokok.

jadik ...elakkan dalam perbuatan ini ...
ulasan dari AMAR ..hanya sekadar kongsian untuk ada semua..wasalam ..




aku dan dia

assalamualaikum ,malam ni aku rajin pula nak update pasal I dengan dia ..heheh,tak tahu apa mimpi  aku malam ni..terajin pulak ...agak-agak siapa yang nak baca entry kita hari ni ,mari kita bersantai dulu ..siapa yang tak berminat tu ,tinggalkan jejak saja lah yek ..
emm ,firstly dia asalnya budak felten ..iaitu budak felda tenang.umur dia 19 dah ,jarak antara aku cuma 2 tahun saja ..keluarga aku senang dengan dia ..walaupun dia cakap dengan aku mak ayah nampak garang :D
kalau keluarga dia ,mungkin senang juga kot dengan aku ..entahlah ..mungkin la..itu bagi jawapan aku je ..hehehe,
kami ada kembar ...cuma dia kembar perempuan dan aku kembar seiras ...dia like coklat..wahh ,kalau jodoh kitaorang dipanjangkan ..insyaallah aku boleh balas hantaran dia COKLAT je..hehhe,bagi dia tambah COMEL lagi ...jahat kan aku ..ok ,macam biasalah dia dah kerja dekat tempat lama dia balik ,dekat pjk tenang ..dia ambil shift malam ..so ,malam tu memang kita orang chat jelah ..save kredit...dia pun say sori dekat aku ,sebab tak text aku seminggu dah ...katanya duit kopak ,takde gaji lagi ...s0 k..aku sekarang dah paham dah dengan keadaan masa dia..so ,memang tak pikir negatif langsung pasal dia..emm ,semalam aku masih tanya soalan yang sama juga aku pernah tanya dekat dia sebelum ni ..

sori ,tanya lagi kan ..maaf ~ then ,sebelum tu dah dua kali aku terasa dengan kata-kata dia..tapi aku tak keep pun ..mungkin apa yang dia cakap tu ,ada betul juga...nevermind..dah lama aku lupakan..ha,sebelum ni ada lagi satu si kembar aku boleh plak tanya ..
tak text dengan putera kamu kew ??? 
say me: dah ,tadi ..mungkin juga dah tidur ...kalau hang nak tahu ,kalau dah lebih 10 minit dia tak balas text aku maknanya dia dah tidur la..
wani say: ambo0i ,dah tahu yek semua jadual dia ..bila dia busy ..bagus-bagus..tak lama lagi nasi minyak ni...

inilah kembar aku ..yang asyik menyakat je..mentang-mentang dia masih dalam percalonan kan ..asyiklah aku saja yang kena...
korang nak tahu tak ,si dia ni ...kalau korang pergi rumah dia dah macam tempat pembiakan kucing ...ya allah ,comel-comel kucing yang si dia bela ...betapa comelnya kan..yang aku suka si budong dan adik ..geram aku tengok ..MANJA ..mama suri kurang minatlah ..tak tahu kenapa..
ni BUDONG ,comel kan dia...macam aku comelnya..hahaha,PERASAN SUDAH !
katanya ,ada kucing baru lagi dekat rumah dia...aku pun tak pasti berapa ekor dah dia bela :D tak sempat nak mengira ,haa korang nak tahu tak ,berapa kali je dia dah datang kat rumah aku :
  1. masa dia hantar aku balik ..masa mula-mula keluar DATE dengan dia.
  2. hantar bubur lambuk masa bulan  ramadhan.
  3. masa rumah dia ada buat tahlil,hantar berkat ..tapi malamnya datang rumah dia..dapat lagi berkat..
  4. malam tu ,datang lagi rumah aku ..sebab dia nak hantarkan ..ikut saja.
  5. masa RAYA la kan, raya keempat.
  6. dia nak pulangkan phone aku ..gara-gara aku menggatal sangat nak bawak phone at hostel kan.
  7. adanya doa selamat ...wah ,lama dia stay dekat rumah aku ..hehehe ,sampai tak terlayan tertamu aku kat luar sana...
oke,setakat ni baru 7 kali la dia datang rumah aku ...rasanya dia kot paling kerap datang rumah aku..hehehe,,takpe...mak ayah aku pun tak kisah sebab mak ayah dah kenal dia dah ..sori la wak ,awak tak pandai kenal lagi kan perangai saya sepenuhnya ...tapi pasal awak saya dah tahu sikit-sikit dah..tu yang saya cuba kawal kan diri saya untuk tak nak buat awak terasa dengan kata2 saya..kalau boleh ,setiap perbuatan ,perkataan saya nak jaga ...tak nak lukakan hati awak ..aku nak jaga dia sebaiknya...macam mana keadaan aku jaga diri aku ,keluarga aku...
emm ,mungkin juga perempuan lebih menonjol dalam perhubungan ni..tapi tidaklah semua..ada juga lelaki kan ...bagi aku dengan dia ,kami dalam perhubungan yang COOL saja..hehehe...sebab masing-masing rendahkan ego sendiri..
malam tu ,lepas dia balik dari pjk ,dia text aku then dia terus pi futsal...text punya text dia bagitahu dekat aku yang dia nak lewatkan pasal kemahiran yang dia nak pergi tu...katanya dia nak kerja part-time kat sini dulu..oke,aku tak kisah pun..hak dia,aku sokong dari belakang saja..aku pula 27 ni dah kena gerak pergi PD ..sedihnya...tapi hati aku tetap tinggal di JOHOR tau,cuma bayang-bayang aku je ada kat PD tu..hehehe,tak lupa juga ,nanti TEDDY aku nak angkut juga..peduli apa aku..
so dalam perhubungan pasangan tu mestilah masing-masing ada sifat KEJUJURAN,KESETIAAN,SALING MEMAHAMI,yang penting kawal tahap CEMBURU tu...jangan disebabkan  terlalu ikut ego buatkan perhubungan tu ,lesap begitu jek..
tapi tengok pada keadaan juga...kalau JODOH kita dipanjangkan ,teruskan saja perhubungan tu..klau dah TIADA JODOH jangan la memaki hamun sampai berdendam ..itulah lumrah untuk manusia yek..
allah dah tentukan mana pasangan kita nanti..kita hanya mampu merancang saja dan allah yang menetukan.
cuba buka link ni ...

dia pernah kata ,cikgu dia cakap dekat dia:
kalau kawan ,takde niat nak berkahwin dengan orang tu ..haram jawabnya..
ada sesetengah kawan aku supp0rt jangan terlalu obses sangat dan jangan terlalu ikutkan perasaan sangat ..nanti tak dapat ,kita juga yang frust menonggeng nanti kan ..tak ke susah ..jadik ,dekatkan la dengan allah ,dan perbanyakkanlah doa kepadanya agar perhubungan direstui ..insyaallah allah akan mendengar doa kita tu..
ok la,habis dah story kita ....maaflah yek panjang ~kalau dah terajin sangat kan ,dari A ~Z la cerita aku ni .. assalamualaikum ,

cinta monyet ~



Perasaan cinta dan kasih sayang adalah fitrah manusia.Jika perasaan itu diuruskan dengan betul nescaya akan membawa kebahagiaan dan keharmonian hidup manusia.Namun perasaan cinta juga tidak akan terlepas melanda pelajar-pelajar sekolah yang baru mahu belajar pengertian hidup remaja yakni rasa cinta antara lelaki dan perempuan di kalangan kawan sekelas atau kawan sesekolah.Cinta demikian dikenali di negara kita sebagai cinta monyet .

Memang perasaan semula jadi manusia suka dikasihi,suka disayangi,suka dicintai,suka diambil peduli,suka dipuji,suka merajuk dan suka pula dipujuk.Kebetulan pula sesetengah pelajar yang berusia belasan tahun mudah terperangkap di dalam situasi ini macam saya.Maka wujudlah istilah bagi saya cinta hingclass yang merujuk perasaan cinta sekejap kerana ditipu oleh perasaan keremajaan itu.Pada masa dilamun perasaan cinta ini maka dirasai bahawa dunia ini cukup indah dan se0lah-olah penghuni dunia ini hanyalah aku dan engkau sahaja.

Apa yang hendak dibincangkan di sini ialah perasaan cinta begitu adalah permainan perasaan remaja sahaja,dan rasanya tidak keterlaluan jika dikatakan satu perasaan macam cermin tipu daya sahaja.Ada beberapa alasan yang harus kita perhatikan untuk membuktikan bahawa perasaan cinta itu adalah satu perasaan yang menipu.Sebab jarang sangat pelajar yang dilamun cintaini berkahwin setelah keluar dari sekolah nanti.Sebaiknya apa yang banyak dapat kesan adalah perkara tersebut :

  1. pelajaran merosot 
  2. berdua-duaan
ini la antara nya banyak berlaku pada zaman kita sekarang ..saya bukan la nak cakap apa ,saya pun masih dalam senarai ini juga ...cinta ...tapi perasaan dan hati masih dapat dikawal lagi ..alhamdulilah ,

jadik ,bercinta tu jangan la sampai boleh melalaikan korang semua yek ...mesti kena tumpukan pada yang sepatutnya juga ...jadik pertimbangkan la yek ...lagi satu ,adab tu mestilah kawal ...jangan terlalu ikutkan nafsu..

aku melewatkan perkara ni sebab ??




hei ,oke ...asalamualaikum W.B.T ..hari ni aku nak kongsi sikit sisa-sisa story aku kat korang semua , entry aku hari "AKU MELEWATKAN PERKARA NI SEBAB "
ha ,mari sini aku story sikit ... aku melewatkan perkara ni firstly masa aku tingkatan satu ..aku dengan family on d way nak pulang ke rumah setelah penat berjalan di KUALA LUMPUR sebab ada kerja kahwin ...kawan ayah aku ,anak perempuan nya kahwin ..masa on d way balik ,macam biasa la dah lewat malam kan ,buat apa aku bersengkang mata ,lebih elok aku membuat TAIK mata ....hehehe ,lena aku tidur ...entah sampai dekat high way mana ,ada satu kemalangan berlaku ..
aku tersedar dari tidur ,lalu aku ternampak kejadian tu ....depan mata aku sendiri ni ...aku tenampak seorang penunggangg motor dah terpeloosok kat tengah jalan raya tu ,then aku ternampak sisa-sia otak arwah beliau ..inalilah ....setelah je lihat kejadian tu ,diri aku rasa rebah ...tak bermaya merasai macam mana situasi arwah mengalami kemalangan tersebut ...hanya al-fatihah saja aku mampu mendoakan pada arwah ...moga arwah di cucuri rahmat ..

secondly ,masa aku darjah 6 ,tak silap aku ..masa menengah rendah aku always ikut atuk aku ke kebun ...bagi lembu makan ,kutip buah sawit....angkut buah sawit ,larat kan aku ..HAHAHA ,tapi tak lah berat mana sebab aku angkut buahnye sikit-sikit ..tapi lumayan tu .... dok ngangkut buah aku nan twin aku sibuk petik cili ...nak buat sambal la katakan ..perlu la cili yang banyak kan ...aku apa lagi ,suruh la twin aku save CILI tu dekat dalam kocek seluar dia banyak-banyak ..tapi aku tak la,sebab aku sedang membuli twins aku ...hehehehe,jahat kan aku ...yang twins aku ikut je cakap aku :D nak amik hati la katakan ...

ha ,siap je dok petik CILI ,atok nan mak pun dah dok selesai mengangkut buah sawit ...apalagi ~ balik la kan ,dah lewat petang la katakan ....twin aku balik naik dengan atok aku ,aku balik naik dengan mak ... tengah FRUM,FRUM,FRUM dengan seronoknya ..sampai je dekat selekoh turun bukit ,aku nan mak aku ...B0000MMM ! terbabo0000 ...aku tercampak ,mak aku tak teruk pape ...mulanya ,aku stady je sebab tak rasa sakit ape2 ..muka temb0k je masa tu ...boleh gelak-gelak lagi dengan mak aku ..sampai je rumah ,ada rasa sakit kat bahu kiri aku ....aku apalagi ,MELALAK la ... rupanya ,kulit aku dah hilang ...dah d0ook digores kat batu-batu kat kebun tadi ...punya la melalak aku ,sebab kena cuci then basuh bersih-bersih ...

dah lepas je cuci luka aku ....dengar satu ada orang MENJERIT ..rupanya si wany ..kembar aku ..punye la kuat kan dia menjerit sebab BETIS dia kepedasan ...HAHAHAHA ,aku sampai terlupa nak suruh dia keluarkan CILI yang kita orang petik tadi ..hehhee ,sian wani ,habis betis dia merah-merah ,disebabkan aku tadi ...MAAF LA ye ,aku lupa ..takpe la..tak selalu ko kena ...kuang-kuang ..

ok la,ini la entry aku malam ni... kenapa nya tajuk itu dan sebab nya aku FOBIA untuk amik lesen awal-awal ..tapi ikutkan tak nak je ambil ...emm ,tak boleh juga sebab nanti nak ke mana -mana ,kan susah kan ...TERPAKSA LA JUGA AMIK  :D


segan !

assalamualaikum semua,emmm semalam aku baru je menjelajah blog jantung ati aku ...wahh good 
stry ,about masa hadapan ...you have a choice day sayang ,banyak kemahiran yang awak ada tapi sayang sebab saya tak lah banyak sangat kemahiran kan ... sedih !! tapi aku kat shini always mendoakan agar kamu success always,
emmm,semalqm petang ada sorang mamat ni hantar la chat dekat aku , say hai... aku pun hai lha balik , tak sampai lima minit tu ada ke patut dia hantar gambar yang tak sepatutnye dekaat aku kan...korang paham2 la sendiri...aku apa lagi,operasi memblock la kan ,amik kau ...siapa suruh kau biadap dengan aku kan ,ko ingat aku layan ke semua tu ,ko akal ko senteng la jantan !!!nasib la iman aku kuat,kalau tak dah lama aku maki ko ... aishhh istighfar la banyak 2 yek !!!

ok,tutup cerita pasal lelaki yang tak masuk akal ni kan ,,even petang tadi ada dak laki tanya macam mana aku dengan hyril fake relay???sori la,aku segan nak cerita sebab aku yang kirim salam dia dulu~mybe!!!! tp hyril cakap dengan aku sebelum tu dia dah kenal dulu aku ...OMG!!!xx♥♥♥
terima kasih : sangat menghargai ...sori la kawan tak dapt nak cerita macam mana relay aku dengan hyril ni lehh terjadik,segan aku nak cerita...sebab kau laki ,aku perempuan...so,kalau ko nak tahu tackle perempuan macam mana,ko tanya dekat DOKTOR CINTA ye...dia lebih mengetahui, hehehehe!!!

then,tadi hyril bagitahu dekat aku yang 22 ni dia tak jadi pergi kuantan tapi tak tahu sebab ape ,mungkin Felda ada sebab kot kenapa dia orang tak jadik pergi kan ... alhamdulilah , hehehe ...hari ni aku berjaga lewat malam pulak ...nak tahu sebab apa????aishhh gara2 nak tunggu kawan kesayangan aku ni telefon la katanya nak story hal dia ...fuhhh !!!alhamdulilah dia tepati janji dekat aku ,♡♡♡pukul 12 tu dia tepon aku ,bergayut lama,seriusly~penat gelak dengan dia pagi2 buta aku memekak ..tapi sori la ~ aku dah lari masuk dapur dulu ..heheheh ,tak nak ada sape2 terganggu dari tidur :D baik kan aku ...

then ,kawan aku ajak datang tidur rumah dia ..katanya nak mengajar aku memasak ..helo0 ! aku rasa nanti bukan memasak ,tapi bersembang saje dengan kau kawan 24jam...hehhee, tapi rumah ko jauh la dekat TANGKAK ...lain la kalau rumah ko dekat sebelah rumah aku je kan ...emm ,even kau nak jumpe aku kan ..dont worry insyaallah satu hari nanti ko akan  jejak rumah aku ...ko kan kaki berjalan kan .. :P

k la,lepas penat gayut dengan ko ...terus aku tak boleh tidur tau !! ko ganti balik cik D ...ERGHH !! marah ni sebab ko dah curi time tidur aku ..hehehe ,takpe la...event malam tu ,ko story cerita dekat aku ..aku pun kongsi cerita dengan kau kawan ...oke ~ sampai sinie je story aku ..da ~ ngatuk sudah :D
da~ mahu tidur dengan my sweet heart BEAR :D


tamatnya exam spm

hye,assalamualaikum semua ..semalam hari tamatnya aku habis exam untuk spm iaitu 6 haribulan 12, paper ekonomi asas ..alhamdulilah ,aku dapat menghabiskan nya dengan sempurna ..tapi biasalah ,ada paper yang oke ,ada paper yang tak oke kan ..adat la bagi aku ...emm,nak buat macam mana ,semua dah lepas aku menjawabnya ..hanya sekarang bertawakal selepas apa yang kita usahakan selama 5 tahun ni kan ...amin ! harap-harap apa yang diinginkan oleh aku ,tercapai ...korang-korang doakan aku yang terbaik ye untuk keputusan spm aku nanti..bulan 3 :D

tepat je pukul 4 ,aku dah lepas dari panggilan budak sekolah ..tapi bila kenang balik ,sebenarnya zaman sekolah la yang banyak kenangan bagi kita tau ! ada pahit,oke ...pahit memang paling bnyak dalam memorie aku kat sekolah ...sehinggakan ada 2 tahun tu ,buatkan aku menangis teramat sangat ....rasa diri ini terlalu down sangat ....bila diingatkan balik ,nak nangis pun ada :(  memang kenangan tu la paling pahit dalam memori sekolah..this moment masa aku form 4 ,and form 2...ada manis ..right ??manis pun banyak juga bagi aku ...lagi-lagi time aku f0rm 2 and form 3 ...nak tahu pe..time balik je hostel ,tak sah aku akan dpat coklat  dari someone ...this is memorie ,always aku ingat ...tapi sayang ,itu semua kisah silam lama aku ..dah lama aku lupakan....


ha, lagi-lagi yang meningkat REMAJA kan ..mesti tak lekang dengan cinta-cinton ...HAHAHA ,macam aku ..cuma masa form 4 je ,aku tak tertarik dengan mana-mana laki ...maklum la,aku terseksa gara-gara kena tipu dengan mat jantan mana entah ..MAAF ,aku dah tak ingat siapa ko ,sebab ko bukan dalam hidup aku lagi :)
gara-gara dia ,aku kurang nak bagi 100% kat semua laki tau ....tapi,tapi naik je form 5 ..blok aku dekat dengan blok f0rm 6 kan ..hahahah,perasaan cinta-cinton aku datang balik ..sebab muka ko COMEL sangat la..tu yang aku trpikat tu ..maaf la ~ aku tak tahu sama ada aku yang SS dengan ko kan ...sebab aku asyik perhatikan ko dari jauh je ...ha,walaupun aku banyak kali KAPEL ,hampir 10 orang tapi tak kesemua tu pernah buat aku menangis tau ...yang buat aku menangis hanyasatu orang saje ....antara 10 orang iaitu masa aku forn 3 ..ha,itu orang la yang buatkan aku betul-betul SETIA dengan kau tau ..sebab aku percayakan kau ..tapi sayang ,aku kena KENCING JUGA DENGAN KAU !!!!! ,tapi naik form 5 ,aku cuba SETIA balik ,sebab aku nampak pada cara dia ,dia benar-benar nak SETIA dengan aku ...oke ,oke ..full stop ..story lama ...tak nak ingat malu ..malu je aku :D ha,right ! aku tak nak kali ni ,aku menangis lagi ..tolong la..cukup merana aku ....sebab aku dah betul-betul SETIA dengan kau :D
oke ,aku akan alwayys rindu my teacher !!

after je exam ,balik rumah ...sebab malam nye ada makan-makan sikit dekat rumah kawan aku ..oke ..malam tu simple je aku paakai ..' alhamdulilah ,habis aku melantak ..kenyang sudah ~ sampai je rumah ,macam mayat hidup dah ..tak larat ...kahkahkah ...ok,klik this link ..ada my pic ,tapi tak banyak pun ..sikit sudah ..tak famos mana pun malam tu ..HAHAHAHA !!

kami kawan sekelas !

amacam..ok tak :) ok ,tak yah komen ...saya biasa-biasa saja ...
ha,so sekarang aku tak tahu nak buat apa ...firstly ,aku nak belajar masak dekat rumah ..hooreyhh !! amin ,
harap-harap dapat belajar sebaiknya ...hahahah,then ,ayah aku kata  dia nak belikan phone baru ..tak sabarnye nak dapat phone baru ...setelah sekian lama guna phone torchlight je kan ..sedih ~tapi best guna phone biasa ni ...hahaha,sebab walaupun dah jatuh dari tingkat katil yang seincinya 2 tingkatt ..tetap mantain ..oke lagi ..tengok !!  betapa powernye dia ..dia bertahan semata-mata untuk aku ..kahkah ..kesengalan aku melanda ..

ok la,nanti ada hari and story the best kita kongsi -kongsi lagi yep...semestinye aku rindu moment sekolah aku ...lagi-lagi time aku form 2 /3/5 :(

wedding with my cozin

salam semua ,maaf lha kepada yang always kunjung blog saya ni...dah lama berabuk ..takde kesempatan story untuk dicoretkan ..maklum la,candidate spm yang masih berjalan lagi...6 arybulan ni baru habis :D
ok,sementara tunggu 6 arybulan ,semalam dan semalamnya sedara aku wedding ...mulanya malam jumaat rumah aku ada doa selamat sikit ..alhamdulilah ,semua nya berjalan dengan lancar ...ramai kawan-kawan ayah aku datang ,kawan-kawan aku juge yang datang ...tapi maaf lha kalau ada yang aku tak perasan korang tau ...maklum la sibuk ,tak sempat nak layan korang semua :)
thanks for Nurul Nadia,  Waul V'tecTristan Asanada,  Mohammad Arif ,Mohd Yuzairi, sebab sudi datang ..ni je yang aku tahu masa datang rumah aku malam tu ...maff la kalau yang lain tu ...aku tak perasan tau ...and especially ,buah hati saya...dia semestinya datang kan ... Putera Hyriel ,terima kasih juga ...emm,lama awak stay kat rumah saya kan :) then ,awak dapat kenal sesetengah sedara saya...atuk pun sayang dah kenal kan ,dia orang semua ok kan ...malam tu ,sempat juga la aku bersnap dengan dia ...
                                                           
thanks sudi amik gambar dengan kita ,emm aku sempat juga la amik pic dengan adik aku...
                                                
sayang adik ...maaf  la ,gelap picnye ..tempat gelap kan kita amik :D

selesai je majlis doa selamat ,apa lagi ..kemas la kan ....hergghh !! penat ..malam tu memang tidur lambat la..pukul 2 pagi baru aku tidur ..esoknye kena bangun pukul 5 setengah ...awal kan aku bangun..terpaksa je tu ....sebab nak teman mak aku hantar kembar aku balik hostel ...Azwani Wani at SMKAS ...sebab pagi tu dia dah ada kelas ..sian dia tak dapat ikut pergi BP tengok abang mirul akad nikah ..

sampai je BP , along  Meyo Amirrul, dengan kak  Xiera Nazira ,tengah untuk selesaikan apa yang sepatutnya ...naik kebas kaki aku ..banyak sangat syarat orang JOHOR ni kan :D
tapi alhamdulilah ,semuanya berjalan dengan lancar ...along amir hanya lafaz sekali saja..CONGRATE ! along ..tak sia-sia ,sampai melatah AKU TERIMA NIKAHNYA ...hahaha,, dah lama tu practisenye ...akhirnya along amir dah terucap juga untuk isterinya yang tersayang uhh...
  












                                        
ni masa akad nikah...sikit je picnya ..tak rajin nak amik banyak-banyak..sebab sedara yang lain dah ambil...
lepas je selesai bersnap ..apalagi ...menjamu selera la..alhamdulilah ..kenyang perut aku ..sebab ada nasi putih ..selera sikit aku makan :)
selesai je makan ,pergi rumah pengantin perempuan ..rehat-rehat sementara nak tunggu pukul 2 ..majlis persadingannya ...serius,first time aku bawak barang pengantin....barang hantarannya...rasa happy pulak ..hehehe,, mcam-macam kerenah ...tuan rumah siap letak mangkuk besar lagi ...gara-gara tak kasi pengantin lelaki masuk an ....ala,tapi hanya gurau-gurau je..
lepas je selessai bagi duit dekat dia orang semua ,akhirnya pengantin perempuan dengan lelaki selamat dipersanding kan ...dia orang sweet !! suka ,tema pink kelabu ..cantik kan ...

macam ni ...me only ....gambar yang lain takde la ..hehehe,dlam kamera my cozin ..no edit ,

               
   

lepasje selesai untuk persandingan apa lagi ,balik la weyhh ! penat ..dalam perjalanan balik uhh aku apa lagi ...membuta la ..penat ...sebab esoknye kena pergi PD pula ....doa selamat belah lelaki pulak ...sampai je PD ,sarapan dulu..lap0r ~
macam biasala ...time keja kawin je ,aku la yang jadik pembantu mengisi air ..tak mengisi air ,tukang pegang duit ..ha,itu la aktiviti aku time ada nya keja kawin ..bestt wo0k !!ok ,tak tahu nak cakap pe lagi ..lastly ,dapat amik picture dengan pengantin perempuan je ...pegantin lelaki dah tidur ..penat ! sian dia ~


                                       

SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN,JANGAN SAMPAI NASI DAH JADI BUBUR,INGAT SEBELUM TERKENA,