assalamualaikum

Shoutbox

aku melewatkan perkara ni sebab ??




hei ,oke ...asalamualaikum W.B.T ..hari ni aku nak kongsi sikit sisa-sisa story aku kat korang semua , entry aku hari "AKU MELEWATKAN PERKARA NI SEBAB "
ha ,mari sini aku story sikit ... aku melewatkan perkara ni firstly masa aku tingkatan satu ..aku dengan family on d way nak pulang ke rumah setelah penat berjalan di KUALA LUMPUR sebab ada kerja kahwin ...kawan ayah aku ,anak perempuan nya kahwin ..masa on d way balik ,macam biasa la dah lewat malam kan ,buat apa aku bersengkang mata ,lebih elok aku membuat TAIK mata ....hehehe ,lena aku tidur ...entah sampai dekat high way mana ,ada satu kemalangan berlaku ..
aku tersedar dari tidur ,lalu aku ternampak kejadian tu ....depan mata aku sendiri ni ...aku tenampak seorang penunggangg motor dah terpeloosok kat tengah jalan raya tu ,then aku ternampak sisa-sia otak arwah beliau ..inalilah ....setelah je lihat kejadian tu ,diri aku rasa rebah ...tak bermaya merasai macam mana situasi arwah mengalami kemalangan tersebut ...hanya al-fatihah saja aku mampu mendoakan pada arwah ...moga arwah di cucuri rahmat ..

secondly ,masa aku darjah 6 ,tak silap aku ..masa menengah rendah aku always ikut atuk aku ke kebun ...bagi lembu makan ,kutip buah sawit....angkut buah sawit ,larat kan aku ..HAHAHA ,tapi tak lah berat mana sebab aku angkut buahnye sikit-sikit ..tapi lumayan tu .... dok ngangkut buah aku nan twin aku sibuk petik cili ...nak buat sambal la katakan ..perlu la cili yang banyak kan ...aku apa lagi ,suruh la twin aku save CILI tu dekat dalam kocek seluar dia banyak-banyak ..tapi aku tak la,sebab aku sedang membuli twins aku ...hehehehe,jahat kan aku ...yang twins aku ikut je cakap aku :D nak amik hati la katakan ...

ha ,siap je dok petik CILI ,atok nan mak pun dah dok selesai mengangkut buah sawit ...apalagi ~ balik la kan ,dah lewat petang la katakan ....twin aku balik naik dengan atok aku ,aku balik naik dengan mak ... tengah FRUM,FRUM,FRUM dengan seronoknya ..sampai je dekat selekoh turun bukit ,aku nan mak aku ...B0000MMM ! terbabo0000 ...aku tercampak ,mak aku tak teruk pape ...mulanya ,aku stady je sebab tak rasa sakit ape2 ..muka temb0k je masa tu ...boleh gelak-gelak lagi dengan mak aku ..sampai je rumah ,ada rasa sakit kat bahu kiri aku ....aku apalagi ,MELALAK la ... rupanya ,kulit aku dah hilang ...dah d0ook digores kat batu-batu kat kebun tadi ...punya la melalak aku ,sebab kena cuci then basuh bersih-bersih ...

dah lepas je cuci luka aku ....dengar satu ada orang MENJERIT ..rupanya si wany ..kembar aku ..punye la kuat kan dia menjerit sebab BETIS dia kepedasan ...HAHAHAHA ,aku sampai terlupa nak suruh dia keluarkan CILI yang kita orang petik tadi ..hehhee ,sian wani ,habis betis dia merah-merah ,disebabkan aku tadi ...MAAF LA ye ,aku lupa ..takpe la..tak selalu ko kena ...kuang-kuang ..

ok la,ini la entry aku malam ni... kenapa nya tajuk itu dan sebab nya aku FOBIA untuk amik lesen awal-awal ..tapi ikutkan tak nak je ambil ...emm ,tak boleh juga sebab nanti nak ke mana -mana ,kan susah kan ...TERPAKSA LA JUGA AMIK  :D


No comments:

Post a Comment

SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN,JANGAN SAMPAI NASI DAH JADI BUBUR,INGAT SEBELUM TERKENA,