assalamualaikum

Shoutbox

Berjalan Ke Ayer Itam And Johor Bahru

assalamualaikum semua , hyee guys ! lamanya dokk menaip dekat dalam blog ni kan , rindu sama cik tak ..kalau rindu , mai lha chatting2 cik dekat facebook or instagram or twitter ..better chatiing kita di facebokk..lagi active di situ :)

heerm , hope korang semua sihat ye sayangku semua ...guys ! semalam ayah kita ajakk jalan2 ,dekat je tempatnya ..mulanya kita singgah ke ayer itam dulu...tujuan kitaorang ke situ , nak tahu ape ...si kembar aku teringin nak tedyy bear besar ..aku pun tak tahu , ape mimpi dia teringin sangatt tedy uhh ..agak pelik la, tapi abaikan je la...dah suka an , so ayah tunaikan apa yg dia nak tu ...

sambil ayah dokk tapau2 tauke dekat kedai tedy bear uhh boleh pula dapatt murah ..tup2 ,aku pun dah terpikatt dengan satu tedy bear ni ..apa lha , aku bodek2 ayah ..yeaaahhh !! ayah pun lampu hijau , kita pun dapatt tedy bear besarr juga ...terima kasih ayah :')



 dokk pusing2  ayer itam , tangan pun dah penuhh so teruskan perjalanan kita ke JB .. dalam perjlanan tu , ushhh nikmatnyaa ..cantiknye pemandangaaan , sekiann lama dokk terperap kat rumah je kan , heheehe ..
kitaorang sampaii kat pusatt kraftangan uhh lepas mahgribb  ,,wahh ! pusing punya pusing dalam angsana... dan ini lha hasilnya :)


kalau korang perhatikkan betul2 , macam muka orangg tak ??? 


















alhamdulilahh , selesai sudah ...rugi kalau siapa yang takk tengokk pameran ni tauu , then masa pergi  sini boleh pula terserempakk dengan cikgu comel kita ...cikgu shazana , makin cute lha cikgu , k lha...ni saja yg nak dikongsikan dengan korang ... 







Final Exam !!!

ya assalamualaikum , lamanya berabuknya blog aku ni kan ...aku pula yang naik bosan tengok ENTRY yang sama dekat blog aku ni ..

korang2 semua apa habak .? aku harap hangpa semua baik2 saje ye ...maaf lha , dah lama tak menaip entry dalam blog ni ...ana tak sempat dan takde mood nak menaip dalam blog ni ...boleh mebuatkan eden teringat banyak kenangan :)

ok , sepanjang bulan 11 ni dr 19 hingga 28/11 aku ada FINAL EXAM ..see ! lambat kan , semua orang dah habis paper , dah dapat MARK r pun , then masuk sem 2 ..kitaorang baru nyawa2 ikan nak habis FINAL exam 1 ...takpe lha , yang penting sama2 belajar ....cepat atau lambat , masing2 akan berjaya juga kan ...

to my BFF , MIRUL and WAFAA congrate sayang !!!! mantainkan keputusan kamu tu hingga SEM 6 ..kalau boleh , sem 2,3,4,5 dan 6 dapatkan keputusan 4 flat tau , terbaik lha korang ..
ha , lepas habis final cadangan wana ingat nak berkeja ...takkan lha nak duduk rumah sebulan dokk makan tidur ,makan tidur an ...tak nak lha wana , gemuk !! nanti nak keluar berjalan pun ,takde duit POKET .. and tujuan wana nak kerja pun kerna ada sebab ...ramai dah bising suruh pi checkup ..tengokk lha macam mana nanti ,tak nak la tapau mak ayah , cukup lha untuk SEM 1 aku dah banyak guna duit diaorng ...insyaallah , ada rezeki aku akan kerja dekat KL ataupun ..tgok lah mcm mana ..dekat mana rezeki aku ,doakan ye..
oke lha , doakan wana ye ...ada 3 PAPER lagi ,isnin rabu dan khamis ..lastly jumaat wana balik ...with my pakcik A.K.A mustaqim and NATRAH , TBS tunggu ye jejakku and LABIS tunggu ye kepulanganku ..

doakan wana , dapat selesaikan FINAL EXAM untuk sem 1 ni ...dan mendapat keputusan yang ok, hope subjek yg wana ambil semuanya lulus ..insyaallah ,oke lha ...azan maghrib dah berkumandang , tata semua ...assalamualaikum :)



Berakhir Sudah :'(



assalamualaikum semua , maaf lha ...bulan ni wana tak menyempat nak jengah blog kesayangan wana ni....maklum la , sibuk dengan presentation , nak kena submit assigment lagi...tapi alhamdulilah , minggu ni dah 2 assigment aku submit dan 2 subjek dah presenttion ...terasa lega sikit rasanya , tinggal subjek KS,BE dan BK ...hope, minggu depan pun berjalan dengan lancar semuanya macm minggu ni...

tujuan wana nak story malam ni , just nak luahkan yang perhubungan wana dengan si dia dah berakhir selamanya ... '25/10/203'
setelah sekian lama wana asyik dok terpikir,akhirnya semalam dia dah jujur semuanya dengan aku ...thanks wak , sebab dah jawab semua pertanyaan wana yg selalu doook mengacau kat fikiran wana...
heemmm , ramai IM dengan wana ...and ramai tak percye yang wana dengan hairil dah takde pape hubungan  ...
tapi korang kena percaya , sedangkan wana pun redha dengan semua ni ...
dan ramai yang IM tanya apa sebab kitaorang putus ....hhermm ,maaf lha wana tak nak cerita , biar la antara waana dengan hyril je yg tahu apa sebab kitaorang putus ..

tapi aku cuba sedaya upaya untuk terima dengan hati yg tabah walaupun :'(

herrmm , header at blog uhh hanya lha tinggal kenangan untuk aku ....waana akan simpan semua pemberian kamu , semua mesej2 kamu ...semua pic2 kamu dalam faceboook,tweeet ,bloog dan instagram ...

harap kamu tak marah ye ..

terima kasih sudi jadi kawan saya lagi ....sejujurnya wana masih setia dengan awak hairil ,walaupun awak sekarang just anggap kita kawan je ...wana tak akan dan tak pernah benci kamu HAIRIL TAHRIM..






Turut Simpati :'(




assalamualaikum semua , hye ...salam semua , korang semua apa habak ...alhamdulilah , sekian lama tak menjengah kat blog ni ..maaf lha , wana kurang chat ... 3hari kurang sihat , demam yang agak teruk lha ...tapi syukur , sekarang dah sihat ..cuma ada batuk3 sedikit saje ...

maaf lha , harini wana nak share 2 story dengan korang ..yang mana rajin nak bca story wana , teruskan ...mana yang tak berkenan dengan jalan cerita wana , korng boleh terus goooo out dari BLOG wana ...simple , right !

oke , pagi tadi wana dapat tahu ...yang kak uda kakak kepada hyril update status yang kak herna dimasukkan ke wad ICU lagi sekali, masyaallah ...aku dapat tahu kak herna kena jngkitan kuman dan jatungnya bengkak ...besarnye dugaan family my SPECIAL ...minggu lepas , wana baru sahaja dpat tahu dr hyril yang kak herna dah sihat seperti biasa ...tup2 pagii tadi dapat tahu , kak herna kena tahan wad ICU lagi ..

FOR HYRIL , be strong sayang ...kuatkan iman , jangan streess2 , tumpukan pelajaran kamu kat UPSI ye ...insyaallah kak herna akan baik semula. .wana disni sentiasa mendoakan semua family kamu sentiasa sihat walafiat ..insyaallah ,

herrm , yang kedua pula semalam aku dapat tahu kat tingkat 8 , 5 dan 4 budak2 ni kena HISTERIA ...OHH !!! tingkat 4 , bedekatan dekat dengan rumah aku ...ya allah , kuatkan lha hatiku sepanjang aku study di sini ...jauhkan aku dari kena kacau , yup !! akak2 senior kata , memang time nak FINAL EXAM je tak sah kalau takde kejadian HISTERIA ..so , berjaga2 lha and iman jaga ... aku rasa kurang yakin , wana mengharap sangat untuk FINAL nanti rumah wana tak kena histeria ..amin , untuk siapa yang kurang semangat tu , be strong ye ...jangan lemah ....amalkan pagar katil uhh , insyaallah semuanya akan selamat ...k lha , sampai sini je story wana  yang nak i sharekan ....assalamualaikum :')


1 Malaysia , Running :)

ketemu kita lagi harini ye , assalamualaikum semua! salam 1 Malaysia dan salam buat semua ...harini wna  nak cerita pasal rutin wana harini ..yeah ! harini aktiviti wana and the office girl ada join larian 1 Malaysia , firstly  niat wana memang tak nak pergi ..malas gila weyhh sampaikan terlajak tidur.. sedar2 dah pukul 6 :30 pagi , kelam kabut dibuatnya ... dengan masa setengah jam uhh , aku nan wani siap2 untuk pergi ke bustain ..

alhamdulilah, maklum lha budak kolej ..takde transport nak pergi ke Banting uhh ..kalau nak tunggu  bas , memang lambat lha munculnya ...nasib ada member yang sanggup tumpang kitaorang kan , sampai je kat station bas Banting uhh ..terkejut weyhh !!! rasa funny pun ada tau , mana taknye ..kata Program uhh start pukul 7 pagi tapi kelibat khemah nan orang2 pun takde kat situ...pagi2 aku nan wani dah gelak tengok tempat uhh kosong ...kitaorang apa lagi , punya lha pusing satu tempat station uhh ..akhirnye :)

test, test ...yes ! ada , rupanya khemah baru nak di dirikan dan baru setengah orang sampai ...alhamdulilah , tunggu punya tunggu makin ramai yang datang ..baru terasa keseronokaanye an , sesi pendaftaran and ambil nombor dianjurkan..terasa debaran semakin terasa ...Wani jadi pelari pertama, Second soshini ,Third karthika and Lastly Me :)

sebelum berlari , ini lha habits kitaorang ...snap dulu ...





fuhh , penat weyhh ! sekian berapa bulan tak lari kan ...ni lha hasilnya , kepenatan melanda ..


and ni yang paling bestnye ,,,dapat duit uhh :)

lastly, bersnap lha... happy :)







oke lha ,sampai sinie je rutin aku harini ...balik je hostel , dah macam ayam berak kapur ..ponat ! ha , korang jangan lupa tinggalkan jejak dan komen korang ye ..daaa :')


Kelebihan Ayat Kursi :')





assalamualaikum ,hye guys semua ! harini wana nak shre2 story sikit tentang kelebihan ayat kursi ni ..wana rasa kagum sangat , rugi kalau korang tak amalkan ayat2 suci ni ..


tahun lepas time waktu sekolah ,wana ada bace satu buku uhh ..menarik lha juga ..mcm biasa lha , wna pinjam pada nadhrah ..iaitu bestie wna till jannah kat sekolah... herrm , cerita uhh tentang seorang perempuan yang  baru habis kerj nak balik ke rumah ..disebabkan dah lewat malam ,dia ingin pulang ke rumh dengan mengikut jalan yg lebih cepat ..maklum lha , dh tengah malam ..bas dan teksi dah takde kan ... jalan punya jalan , dia terpaksa ikut lorong yg betul2 gelap dan jalan tu juga lha ramai mangsa perempuan jd mangsa rogol..masyaallah ...tak lama kemudian uhhh , dia ternampak dua orang lelaki myanmar yang seks sangat2..."kaki rogol" 

dia berasa sangat takut ..nak patah balik kat tempat kerja dia  memng tk lha ...dah jauh , dia nekad untuk meneruskan juga perjalanannya ...semakin dia menghampiri kt tempat lelaki uhh , dia juga telah membaca ayat kursi sebanyak mana yang dia mampu.. baca punya baca , selangkh demi selangkah alhamdulilah 2 orang lelaki itu tidak mengacau dia...dia pun agak terkejut sedangkan aku hanya seorang sahaja....tapi alhamdulilah lha aku selamat sampai rumah ...

Keesokan harinya , dia membaca akhbar ...dia terkejut bila terbaca yang lelaki 2 orang semalam uhh telah dimsukkan longkap...dia segera pergi ke balai polis dan ingin mengetahui cerita yg sebenarnye.. Setelah sampai di balai polis , dia menanyakan tentang dua orang lelaki tersebut ..pegawai polis itu mengatakan sebelum dia lalu di tempat kejadian yg semalam , sebenarnye ada 2mangsa telah dirogol oleh 2 orang lelki ini dan perempuan itu lha yg membuat laporan polis... Dia berasa terkejut , kerna sedangkan semalam dia hanya lha jalan sorang2 ...kenapa dia tidak jadik mangsa dengan 2 orang lelaki uhh ..

lelaki myanmar itu berkata " semalam awak bukan jalan sorang2 , tetapi ada 2 orang lelaki yang sasar ada bersama awak" masyaallah , perempuan itu betul2 terkejut...patut lha dia selamat sampai ke rumah .rupanya ada yg telah menjaganya ....syukur ! itu lha kelebihan ayat kursi...

oke lha ,sampai sini je yg wana ingat storynye ,,, cerita ini benar tau ! wana hanya mampu kongsikan yg mana wana  ingat ,ni dari segi ayat wana lha tapi2 tak lari pun dari cerita yg sebenar ...
jadi , jangan lupa amalkan ayat kursi ye ..
alhamdulilah, sejak tu wana amalkan ...dan sejak tu juge la wana berani bila keseorangan di hostel ni ..terasa selamat je ,

oke lhha , tatata :')


1 Tahun 4 Bulan

assalamualaikum , fuhhh ! walaupun harini kelas full then dengan petang tadi pi merayap berbuka puas dekat Banting masih ada hati lagi nak berjaga sampai tengah malam ...maklum la, mata ni ngada pula tak nak tidur awal..tadii beriya sangat , tapi bila dah duduk depan lappy , 100 % fokus ,hilang semua ngatokk...nampak tak permainan dia...

hahaha, actually hariini wna nak cerita pasal wana dengan si dia...alhamdulilah , semalam genap kami 1 tahun 4 bulan , macam2 kami lalui bersama...ada pahitnye ,ada manisnye..biasa lha...bak kata dia "asam garam orang kapel" mesti la ada dua2 situasi ni kan ..

kami masing2 saling percaya walaupun kami jarang text ,jarang contact dan jrang berjumpa...bak kata kami " dah bagi kepercayaan pd masing2 ,so kena pandai2 la gunakan nye dengan sebaik mungkin...jangan sampai satu hari nanti ,semua kepercayaan tu akan jadi pahit bg kita...sebab tu ,wana gunakan kepercayaan uhh sebaiknye ..terpulang pd pasangannye ..kita tak boleyh paksa kan ...

herm , andai jodoh kami panjang alhamdulilah ..andaii jodoh kami hanya separuh jalan nak buat macam mana kan ..itu semua ketentuan ilahi...kite kena redha dengan semua tu ..tapi untuk dalam masa yang sekarang , kami masih lagi dapat mengekalkan hubungan ni hingga sekarang walaupun aku kadang2 banyak menyakitkan hati dia dan kadang2 aku pun ada termakan hati dengan dia...

kitaorang hanya mampu kekalkan perhubungan tu dengan sebaiknya ...insyaallah , oke lha ..tu je kot story yg wana nak kongsikan malam ni ...dah tak tahu nak cakap pe dah ..tc , assalamualaikum and gud nytezzz !

i always remember letter ni :)






Two Months More ^_^






assalamualaikum , yeaaahh !! harini kelas tengahari dibatalkan sebab dah ganti pagi tadi ...maklum la,sir alex takde ...entah lha ,sir pi mana pun cik tak tahu ...hee ,so balik pun awal lha kan ...Tangan pula tengah rajin nak menaip pula harini ...hehehe,

meyhh sini,wana nak cerita sikit dengan korang...dah setengah bulan lha wana stay kat kolej MCS ni ..alhamdulilah,so far so good lha tapi sodihhh ...ingatkan takde masalah dengan akak2 senior rupenye sangkaan aku salah ... biasa lha , pergi study mana2 semestinye akan ada timbul masalah an ..cuma cepat atau lambat je , tapi masalah aku dalam rumah 0404 ni entah lha yek ...nak kata serius sangat , bagi aku hal tu simple je ..biasa lha ,masing2 ada perangai sendiri kan...so,kena lha sama2 terima perangai ...nama pun dah duduk satu rumah ,cuma banyakkan bersbar je lha ...

alhamdulilah , aku masih boleh stay lagi duduk dekat rumah tu ..herrmm , biar lha masa tu berlalu dengan cepat , cepat hbis test ,cepat habis assigment dan cepat cuti sem kan .... alang2 dah cuti sem nanti , wana ari kerja ...nak cari duit sikit ..maklum lha ,ekonomi sekarang makin tak stabil la...wana pun kat sini , seminggu dah rm 100 ..see ! banyak kan wana belanja ,sian ayah wana asyik nak masukkan duit je :'(

so , sementara ada cuti sem nanti ,dapat lha wana tampung sikit untuk study ...mane tahu sem 2 lagi banyak nak gune kewangannye kan ... bak kata orang kampung sediakan payung sebelum hujan...sem 2 pun  makin hampir , assigment bulan 11 dah kena hantar,doakan wana ey ..hope sesangat semuanya berjalan dengan lancar ...insyaallah :)

oke lha ,itu je kot yg wana nak sharekan harini ...panjang umur , nanti wana story lagi ...tatataa ...

Ramadhan Berlalu Pergi, Raya Datang Menjelma

assalamualaikum ,alhamdulilah..masih bernyawa lagi ,tahun ni TEMA aku dengan family coklat..tapi sayang ,tahun ni baju kitaorang tak siap...just baju ayah dengan adik je yang siap...sodihh ! nasib tak menyebelahi tahun ni ,so terpaksa lha tahun ni tema kitaorang warne warni..takpe lha , tahun ni je kan ..insyaallah tahun akan datang tak akan terjadik macam ni lagi...

tahun ni,kawan2 aku ramai cuti sekejap..maklum lha ,budak2 matrik dan U diaorang cuti sampai 12 arybulan je ..so,memang tak menyempat lha nak jumpe diaorang , heeiisshhh ! takpe lha , tahun ni semua buat hal masing2 ..aku pun bernasib baik je uhh ,heee dengan assigment novelnya tak terbuat lagi...tang bila lha aku nak membuatnya,no idea ...asyik memikirkan hal tak sepatutnye , menyeksa kan diri betul la aku ni -_-

oke lha ,wana nak ucapkan selamat hari raya ..maaf lha kalau wana ada termarah ,terkutuk ,maaf kan lha ye..halalkan makan minum wana juge ,

jangan lupa datang beraya rumah wana :-*

Assigment, Tentang Dia ^_^

assalamualaikum semua , fuhhh !! berabuknya blog wana ni kan ..tak tahu lha siapa je yang sudi lagi jadi peneman setia blog wana ni ..alhamdulilah ,Allah masih bagi meminjam aku nyawa lagi untuk berpuasa ..harini dah puasa yang ke-11 kan,rasa sekejap sahaja masa berlalu..aku pun hampir dah genap sebulan berada di MCS dan assigment pun dah mula berlonggok-longgok untuk disiapkan ...insyaallah akan disempurnakan dengan rapi ..yang shotnye Bahasa Kebangsaan ada belajar kira2 sekali..apakah ,siap ada format akaun sekali..alahai,poning kepala cik ..then ,assigment kena buat NOVEL uhh ...mana aku nak peti cerita ni ,karang aku karang sejarah silam aku ada miss raihana kata aku jiwang2 ..hhahaa,tapi kelas yang paling aku suka adalah keyboarding skill...iaitu belajar menggunakan komputer di lab lebih mendalam ...mulanya bukan main susah lagi nak menaip ,sebab kena ikut cara2 nya ..lama2 uhh ,alhamdulilah ..oke ! Cuma adalah merangkak-rangkak sikit an ..hihihih ,maklum lha budak baru belajar :)

semalam,aku dah mula belajar untuk berdikari ..jeng jeng !! parents aku suruh balik naik KL sentral then turun ke TBS ..alhamdulilah ,dengan berani nya aku dapat handlekan semua nya..dan perjalanan aku selamat sampai ke rumah ..dan tak sangka ,mus member lama aku pun ada sekali,untuk balik segamat ..alahai ,memang rezeki kita nak balik sama2 kan kawan ..syukur ,kau pun dah sambung belajar..semua kawan2 aku masing2 kejar kejayaan nye sendiri termasuk lha aku ..

dalam 2 minggu ni,dipenuhi dengan TEST  untuk sem 1 ,korang doakan aku ye and dapat jawab soalan dengan betul dan tenang ...tau2 , aku mengharap sangat ,kejayaan aku di situ ..aku nak capaikan apa yang ayah aku nak ..dia nak aku jadi office admin yang berjaya :)


emm,to my dear ! congrate ye ..kamu dapat memasuki UPSI..akhirnye ,tercapai juga impiann arwah abah kamu nak tengok kamu jadi seorang guru satu hari nanti ..wna sentiasa mendoakan kamu tercapai dengan apa yang kamu nak .. thanks , disebabkan status ni aku terharu dan buatkan aku menangis :'(

 "walaupun kita jarang text ,orang tak pernah terlintas pun nak tinggalkan kamu..walaupun jauh mana pun ,kita tetap akan setia ..orang setia ,kamu pun kena setia"
Ph ,semua text yang kamu pernah nasihatkan ,ayat2 janji ,yang penting bagi aku semua aku save ..so,itu tandanya bukti semua dari perkataan yg kamu pernah ungkapkan  dan takkan pernah kamu ingkari ..tau ! andai kamu ingkar ,beribu kali akan aku ungkit ..


ok ,jujur aku cakap ..setiap hubungan yg dah kekal lama istilah BOSAN mesti akan wujud ..betul tak guys .?. ini dari diri aku sendiri lha ..memang lha istilah BOSAN tu ada, tapi istilah nak PASANG SCANDAL memang takkan wujud bagi aku ..kerna ,aku nak jd macam ayah aku ..walaupun dia mesra alam dengan mana2 orang ,tapi istilah SETIA dengan mak sangat kuat ! aku nak jadi macam ayah ..memang ramai kawan lelaki yang tc pasal kita ,selain BF kita tapi untuk beralih pandangan dan hati uhh masing2 kena jaga lha ..seakrab mana pun BFF lelaki yg tc pasal aku ,aku masih kuat lagi untuk pertahankan hubungan aku dengan PH ..walaupun BFF aku selalu text dan tanya prob aku..so sekrang ,masing2 kena kawal hati lha ..jangan sampai boleh teralih arah ke orang lain walaupun dia lebih mesra dengan pasangan kita sendiri ..

ingat ! jangan tinggalkan orang yang betul3 ikhlas dengan kita ..CINTA dan SAYANGG lain maksudnya ..perkataan SAYANG boleh diungkapkan kepada sesiapa saja,tapi CINTA hanya orang yg betul2 anda CINTA dan SAYANG :)
paham ,


Happy ^_^ Sedih -,-"

assalamualaikum ..alahai ,malam ni terajin pula aku nak menaip kan ...maklum la,malam ni aku takde benda y nak buat ..nak text dengan BF pun ,dia kerja ..so,memang tak pernah kacau dia pun...
peneman aku ,tak tweet ,fb lha ..itupun kadang2  naik muak tau ,takde peneman ...orang tersayng tak sama dengan aku ..mak ayah pun sibuk kerja...sad ! takpe la,masing2 nak isi poket ,mak ayah kerja pun nak sara kami 3 beradik ..so k ,hyril busy pun ,dia nak isi poket juge ..bulan 7 kalau dia ada rezeki ,dia pun akan sambung belajar ..
ahad (23/6/13) hari aku daftar di MCS ...berdebar tu ,jauh lha uhh ,kat banting ..tapi lepas je daftar alhamdulilah housemate aku semuanya ok ..dan nasib baik aku ada kawan ..yang satu cost ,nama pun wani..dah cam twin dah , Wanie LolyMolly namanya ..dia comel tau ,sporting gile dia..hope,kami setiap sem akan still together ye kawan ..

em,setakat ni dekat hostel oke lha ..insyaallah ..niat aku dekat sana hanya untuk belajar ,belajar dan belajar..
sampai je hostel ,siap kemas2 ..aku online sekejap ..tup2 dapat text dari buah hati kita :'(
serius ! aku rindu kau gilew budak ...last kite jumpe ,kamu datang rumah ,bagi buku form 6..bila lagi lha kita dapat jumpa kan ..sayang ! nanti kalau awak dah sambung belajar ,kita mengharap sangat awk jaga lha hati tu ,jangan curang dengan wana ye sayang...

"then ,wana ada terbaca sttus dekat fb ni ..perempuan ,nampak lelaki hensem pun ,sayang dan setia dia dengan orang yg betul2 dy sayang dia takkan tinggalkan orang yang cople dengan dia tu ..tetapi kalau lelaki,walaupun cople ,kalau dah nampak gurls lain niat nak curang mesti ada.."
sayang ,wana mengharap sangat ..kita sama2 jaga hati k...awak pun kalau pergi jauh2 ,awak nak study kan ..awk pun ada muka ,mesti lha ramai nak awak kan sayang ...
dekat friend FB awak pun wana tengok ramai gugurl yang add ,
tapi awak pernah cakap dengan wana ,itu semua kawan ..oke ! apa yang kamu selalu cakap ,wana akan pecaya je ..sebab awak tak pernah bohong wana ...

emm,lagi satu..kesetiaan wana ..dari dasar hati wana ,family pun oke2 je wana dengan kamu ..
kak uda kamu ,kak aira ada cakap dengan orang ..jangan sakitkan hati kamu ssyang ..oke ,wana boleh jaga sebaiknya hati kamu ..takk akan dan takkan sakitkan hati kamu ye sayanag ..tapi kamu pun sama lha ye ..
kak uda pun ada cakap " BIAR HATI YANG TERASA ,JANGAN BERALIH HATI KE ORANG LAIN SUDAH LHA " orang selalu ingat pesan kak uda kamu ..sebab tu ,sampai sekarang orang masih mahu SETIA dan akan setia ..sebab cara diaorang cakap macam tu ,kamu memang betul2 serius ..

k lha ,ahad ni kita dah kena balik hostel balik ..dear ! kamu tc , kita dah takkan spy2 dah tentang kamu ..kamu rimas kan ,never mind :'(
kalau ada pape maklumat ,tolong la ...text wana ye sayang ..
 oke ,assalamualaikum...

menangis dan terus menangis !

uisshh ! assalamualaikum semua,agak lama wana tak menjengah blog kesayangan wana ni..maklum lha..lebih suka menyendiiri ..tak ke elok macam tu kan..bila sedih je,aku akan terus cari BFF aku,dulu sampai sekarang dia lha teman sedih aku,teman happy aku dan teman yang suka menasihatkan aku...semalam ,bila dia nasihatkan aku, 12/5/2013 berjurai air mata aku..bila dia nasihatkan dan menceritakan tentang seorang lelaki tu macam mana..

yup,aku memang insan yang lemah..lagi2,bila orang tu nasihatkan aku..dan menceritakan seorang perubahan lelaki..lagi2 orang yang aku sayang sekarang ni...adakah apa yang kawan aku cakap tu BENAR..atau SALAH...tapi istilah aku,mesti lha kena tanya pada due belah pihak kan..tapi sayang,orang yang aku sayang asyik sibuk..macam mana kan..terpaksa lha aku pendam,pendam dan terus pendam..semalam dia text aku,aku tak reply..bukannya tak mahu,tapi perasaan geram tu masih ada dalam hati aku lagi..

awak nak tahu kenapa wana geram...nak tahu , IM la ...
aku tak tahu,bila orang yang aku betul2 sayang ..mesti akan terjadi ???..just nasihat..jangan suka dan sayang atas sebab terpaksa ..atau belah kasian...nanti dua2 hati yang merana..JUJUR ..walaupun aku yang kena tanggung kesakitan tu, takpe...aku dah biasa..masuk ni ,2 kali aku menangis disebabkan lelaki...mungkin salah aku juga ,sebab dah terlalu sayang !aku tahu,dulu aku banyak tak serius dalam perhubungan..tapi dalam ramai2 tu, dua orang je aku benar2 prihatin dan setia..smpaikan buat aku menangis..

aku still nak pertahankan hubungan ni,sebab aku samakan awak macam ayah wana..karakter,ada lebih kurang sama macam ayah..sebab tu aku berani nak pertahankan hubungan ni,sebab ayah seorang yang SETIA..KAMU PUN ORANG TAHU ,KAMU SETIA..tapi kamu ??? takpe la,hanya tuhan saje yang tahu apa yang kita rasakan sekrang ni kan..

selama ni,aku tak penah tegur ..yup ! sebab aku takde hak nak tegur ,aku takut nanti ada tersalah cakap...tak pasal je,

aku masih nak kekalkan hubungan dengan kamu hairil...jangan hampakan wana ,pless :'(

strees !

hye guys ..assalamualaikum semua ..korang semua yang rajin jengah blog wana ni ape khabar ye ..wna harap korang semua sihat..tapi kalau sakit uhh,jangan lha memikirkannye beban bagi korang ..tidak ! banyak bersabar saje ye..sakit tu boleh mengurangkan dosa2 kecik yang kita pernah buat ..alangkah indahnya kan ..allah tu maha adil..

tadi,wana nan wani pergi sekolah munshi ..selesaikan permohonan kitaorang uhh..lama lha juge dok borak2 dengan cikgu yusof uhh ...alahai , yang si zharif nampak aku macam orang gile..sengal punya zharif..dulu masa form 5 bukan main payah nak menegur aku kan ..hahah ,mus mantain ..tetap nak tegur aku..dia always my bff ...apam pula,alhamdulilah ..dia sihat ,selesa aku tengok keadaan dia lepas dia takde lha teruk sangat haritu ..si fazieyra...amboii ,gelak tawa dia tetap sama macam dlu ..kelakar je la diaorang ni..tieya pun sama juga macam dulu...nasib dia dah ok dr kemalangan haritu..alhamdulilah..
on d way nak turun dari bilik cikgu yusof uhh ,wah ! tak disangka..boleh terserempak dengan iena ..amboi ! wana ingatkan salah orang ,nevermind ..dia dah senyum ..wana balas balik :'0
SERONOK ,sebab dapat jumpa kawan lama balik..rindu teramat kat diaorang..


ha,entry wna harini STRESS ! mungkin wana dah tak tahan sangat kot,so wana dah luahkan dekat kawan wana sorang ni..dia lha sekarang banyak keep secret wana ..mak jemah oii !
hahaha , berjeler wana mengadu dengan dia..katanya dia geram sangat tengok perangai wana ni...serius ! mak jemah ,wana tak berani lha nak cakap semua uhh..aishh ,hanya mampu menaip je cerita dengan nissa tadi..kalau jumpe dia depan2  ,nisa kata dia nak sekeh2 ..hahah,sebab aku jenis yang tak berterus terang..takut tu semua..asihh ,maaf lha ..ni wana dah story semua nya dekat nisa pun ,dah rasa lapang sikit ..tkde la stress sangat ..nak tahu ape yang kami ngonbrolkn ..no2 , secret lha ..

hahah ,oke lha ..LEGA ,walaupun dah macam2 yang aku rasa ..dengan tuuuuu lagi,dengan tuuuuuu lagi..tuuuuuttuuuu, malas nak dipikirkan sangat,hope apa yang aku baca kat tweet uhh, tak betul ye !

assalamualaikum semua :D

rindu berceloteh ..

hye guys..assalamualaikum semua..agak lama wana dah  tak kongsi cerita dengan korang semua kan ..mesti korang pun dah jemu ,bila buka-buka entry yang sama kan..
maaf la,tiada kesempatan lha untuk menjeguk blog kesayangan wana ni..banyak sangat problem yang wana alami..tapi alhamdulilah,takde lha besar mana problem wana ni..klau di selesaikan dengan cara yang sabar kan...sunnah nabi ,kalau kita lebih banyakkan bersabar..

alhamdulilah,wana pun dah dapat keputusan spm...so,sekarang hanya lha tunggu panggilan ,hanya rezeki je la yang sekarang menentukan wana...keputusan wana takde la yang the best macam korang2 semua kan...mungkin salah wana juge ,tak study elok2..kan sekarang dah menyesal..takpe la...nasi dah menjadi bubur kan..mana boleh undur lagi dah time tu..

tapi sekarang ni,wana hanya tunggu panggilan UPU dan POLI..hanya itu lha saje harapan wana..doakan wana ye..kelmarin pun ,wana ada mohon KOLEJ...jurusan yang wana boleh lha berminat juga ..iaitu jurusan HOTEL dan PEMPROSESAN MAKANAN ..tapi tempat ni kat jelebu,wana mengharap sangat wana diterima...sebab sekrang wana hanya lebih minat pada teknikal berbanding nak membaca..hehehe,
hope,korang doakan wana ye...kalau wana dapat tawaran ni,wana juga mengharap family bagi kelepasan untuk pergi kolej tu...tak lama pun ,hanya 2 tahun je :)

k lha ,hyril pun bulan 5 mei dia akan tahu keputusan dia..hope,dia dapat sambung pembelajaran yang dia nak kan tu ...gud luck ye,sukses...tapi hope sangat lha awak dapat ye dear !
emm, serius ! wana rasa malu sangat dengan awak.. mungkin kite tak serasi..awak lebih pintar dari kita,ye ! kite tahu ,kita tak pintar mana pun..mungkin awak malu kan dengan kawan2 awak...oke ,nevermind...

ni dari pandangan kita je ..maaf lha ye kalau wana cakap macam ni..

alhamdulilah ,lesen motor dengan kereta pun wana dah dapat..so ,kadang2 susah juga nak dapat kelepasan nak keluar tu..maklum la,mak ayah masih risaukan lagi...tapi bagi aku ,kesesakan SEGAMAT dan PORT DIKCSON ,segamat lagi sibuk kot...wana lebih berhati2 dekat segamat berbanding at port dickson uhh..alahai,cakap pasal PD ni,rindu pula suasana kat tempat kerja uhh..rindunya korang2 semua..
Eyja Lavina,  Faizal Tro ,  Aiman Shock Aiman ,  Nurul Ila Namella Fara Azlina,  Hairol Akim dan yang lain2 juga ..insyaallah ,satu hari nanti nak jumpa korang2 ..itupun kalau korang sudi nak jumpa akak kantin ni..heheh...k ..take care semua..last moment ,sempat snap bersama dengan dia je ..thanks ye..

last kitaorang contact 17/3/2013..hai,wana masih ingat lagi tarikh ni..wana takkan pernah lupa punye...now,wana rassa kita dah macam musuh dah -_-

SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN,JANGAN SAMPAI NASI DAH JADI BUBUR,INGAT SEBELUM TERKENA,