assalamualaikum

Shoutbox

Assigment, Tentang Dia ^_^

assalamualaikum semua , fuhhh !! berabuknya blog wana ni kan ..tak tahu lha siapa je yang sudi lagi jadi peneman setia blog wana ni ..alhamdulilah ,Allah masih bagi meminjam aku nyawa lagi untuk berpuasa ..harini dah puasa yang ke-11 kan,rasa sekejap sahaja masa berlalu..aku pun hampir dah genap sebulan berada di MCS dan assigment pun dah mula berlonggok-longgok untuk disiapkan ...insyaallah akan disempurnakan dengan rapi ..yang shotnye Bahasa Kebangsaan ada belajar kira2 sekali..apakah ,siap ada format akaun sekali..alahai,poning kepala cik ..then ,assigment kena buat NOVEL uhh ...mana aku nak peti cerita ni ,karang aku karang sejarah silam aku ada miss raihana kata aku jiwang2 ..hhahaa,tapi kelas yang paling aku suka adalah keyboarding skill...iaitu belajar menggunakan komputer di lab lebih mendalam ...mulanya bukan main susah lagi nak menaip ,sebab kena ikut cara2 nya ..lama2 uhh ,alhamdulilah ..oke ! Cuma adalah merangkak-rangkak sikit an ..hihihih ,maklum lha budak baru belajar :)

semalam,aku dah mula belajar untuk berdikari ..jeng jeng !! parents aku suruh balik naik KL sentral then turun ke TBS ..alhamdulilah ,dengan berani nya aku dapat handlekan semua nya..dan perjalanan aku selamat sampai ke rumah ..dan tak sangka ,mus member lama aku pun ada sekali,untuk balik segamat ..alahai ,memang rezeki kita nak balik sama2 kan kawan ..syukur ,kau pun dah sambung belajar..semua kawan2 aku masing2 kejar kejayaan nye sendiri termasuk lha aku ..

dalam 2 minggu ni,dipenuhi dengan TEST  untuk sem 1 ,korang doakan aku ye and dapat jawab soalan dengan betul dan tenang ...tau2 , aku mengharap sangat ,kejayaan aku di situ ..aku nak capaikan apa yang ayah aku nak ..dia nak aku jadi office admin yang berjaya :)


emm,to my dear ! congrate ye ..kamu dapat memasuki UPSI..akhirnye ,tercapai juga impiann arwah abah kamu nak tengok kamu jadi seorang guru satu hari nanti ..wna sentiasa mendoakan kamu tercapai dengan apa yang kamu nak .. thanks , disebabkan status ni aku terharu dan buatkan aku menangis :'(

 "walaupun kita jarang text ,orang tak pernah terlintas pun nak tinggalkan kamu..walaupun jauh mana pun ,kita tetap akan setia ..orang setia ,kamu pun kena setia"
Ph ,semua text yang kamu pernah nasihatkan ,ayat2 janji ,yang penting bagi aku semua aku save ..so,itu tandanya bukti semua dari perkataan yg kamu pernah ungkapkan  dan takkan pernah kamu ingkari ..tau ! andai kamu ingkar ,beribu kali akan aku ungkit ..


ok ,jujur aku cakap ..setiap hubungan yg dah kekal lama istilah BOSAN mesti akan wujud ..betul tak guys .?. ini dari diri aku sendiri lha ..memang lha istilah BOSAN tu ada, tapi istilah nak PASANG SCANDAL memang takkan wujud bagi aku ..kerna ,aku nak jd macam ayah aku ..walaupun dia mesra alam dengan mana2 orang ,tapi istilah SETIA dengan mak sangat kuat ! aku nak jadi macam ayah ..memang ramai kawan lelaki yang tc pasal kita ,selain BF kita tapi untuk beralih pandangan dan hati uhh masing2 kena jaga lha ..seakrab mana pun BFF lelaki yg tc pasal aku ,aku masih kuat lagi untuk pertahankan hubungan aku dengan PH ..walaupun BFF aku selalu text dan tanya prob aku..so sekrang ,masing2 kena kawal hati lha ..jangan sampai boleh teralih arah ke orang lain walaupun dia lebih mesra dengan pasangan kita sendiri ..

ingat ! jangan tinggalkan orang yang betul3 ikhlas dengan kita ..CINTA dan SAYANGG lain maksudnya ..perkataan SAYANG boleh diungkapkan kepada sesiapa saja,tapi CINTA hanya orang yg betul2 anda CINTA dan SAYANG :)
paham ,


SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN,JANGAN SAMPAI NASI DAH JADI BUBUR,INGAT SEBELUM TERKENA,