assalamualaikum

Shoutbox

1 Malaysia , Running :)

ketemu kita lagi harini ye , assalamualaikum semua! salam 1 Malaysia dan salam buat semua ...harini wna  nak cerita pasal rutin wana harini ..yeah ! harini aktiviti wana and the office girl ada join larian 1 Malaysia , firstly  niat wana memang tak nak pergi ..malas gila weyhh sampaikan terlajak tidur.. sedar2 dah pukul 6 :30 pagi , kelam kabut dibuatnya ... dengan masa setengah jam uhh , aku nan wani siap2 untuk pergi ke bustain ..

alhamdulilah, maklum lha budak kolej ..takde transport nak pergi ke Banting uhh ..kalau nak tunggu  bas , memang lambat lha munculnya ...nasib ada member yang sanggup tumpang kitaorang kan , sampai je kat station bas Banting uhh ..terkejut weyhh !!! rasa funny pun ada tau , mana taknye ..kata Program uhh start pukul 7 pagi tapi kelibat khemah nan orang2 pun takde kat situ...pagi2 aku nan wani dah gelak tengok tempat uhh kosong ...kitaorang apa lagi , punya lha pusing satu tempat station uhh ..akhirnye :)

test, test ...yes ! ada , rupanya khemah baru nak di dirikan dan baru setengah orang sampai ...alhamdulilah , tunggu punya tunggu makin ramai yang datang ..baru terasa keseronokaanye an , sesi pendaftaran and ambil nombor dianjurkan..terasa debaran semakin terasa ...Wani jadi pelari pertama, Second soshini ,Third karthika and Lastly Me :)

sebelum berlari , ini lha habits kitaorang ...snap dulu ...





fuhh , penat weyhh ! sekian berapa bulan tak lari kan ...ni lha hasilnya , kepenatan melanda ..


and ni yang paling bestnye ,,,dapat duit uhh :)

lastly, bersnap lha... happy :)







oke lha ,sampai sinie je rutin aku harini ...balik je hostel , dah macam ayam berak kapur ..ponat ! ha , korang jangan lupa tinggalkan jejak dan komen korang ye ..daaa :')


Kelebihan Ayat Kursi :')





assalamualaikum ,hye guys semua ! harini wana nak shre2 story sikit tentang kelebihan ayat kursi ni ..wana rasa kagum sangat , rugi kalau korang tak amalkan ayat2 suci ni ..


tahun lepas time waktu sekolah ,wana ada bace satu buku uhh ..menarik lha juga ..mcm biasa lha , wna pinjam pada nadhrah ..iaitu bestie wna till jannah kat sekolah... herrm , cerita uhh tentang seorang perempuan yang  baru habis kerj nak balik ke rumah ..disebabkan dah lewat malam ,dia ingin pulang ke rumh dengan mengikut jalan yg lebih cepat ..maklum lha , dh tengah malam ..bas dan teksi dah takde kan ... jalan punya jalan , dia terpaksa ikut lorong yg betul2 gelap dan jalan tu juga lha ramai mangsa perempuan jd mangsa rogol..masyaallah ...tak lama kemudian uhhh , dia ternampak dua orang lelaki myanmar yang seks sangat2..."kaki rogol" 

dia berasa sangat takut ..nak patah balik kat tempat kerja dia  memng tk lha ...dah jauh , dia nekad untuk meneruskan juga perjalanannya ...semakin dia menghampiri kt tempat lelaki uhh , dia juga telah membaca ayat kursi sebanyak mana yang dia mampu.. baca punya baca , selangkh demi selangkah alhamdulilah 2 orang lelaki itu tidak mengacau dia...dia pun agak terkejut sedangkan aku hanya seorang sahaja....tapi alhamdulilah lha aku selamat sampai rumah ...

Keesokan harinya , dia membaca akhbar ...dia terkejut bila terbaca yang lelaki 2 orang semalam uhh telah dimsukkan longkap...dia segera pergi ke balai polis dan ingin mengetahui cerita yg sebenarnye.. Setelah sampai di balai polis , dia menanyakan tentang dua orang lelaki tersebut ..pegawai polis itu mengatakan sebelum dia lalu di tempat kejadian yg semalam , sebenarnye ada 2mangsa telah dirogol oleh 2 orang lelki ini dan perempuan itu lha yg membuat laporan polis... Dia berasa terkejut , kerna sedangkan semalam dia hanya lha jalan sorang2 ...kenapa dia tidak jadik mangsa dengan 2 orang lelaki uhh ..

lelaki myanmar itu berkata " semalam awak bukan jalan sorang2 , tetapi ada 2 orang lelaki yang sasar ada bersama awak" masyaallah , perempuan itu betul2 terkejut...patut lha dia selamat sampai ke rumah .rupanya ada yg telah menjaganya ....syukur ! itu lha kelebihan ayat kursi...

oke lha ,sampai sini je yg wana ingat storynye ,,, cerita ini benar tau ! wana hanya mampu kongsikan yg mana wana  ingat ,ni dari segi ayat wana lha tapi2 tak lari pun dari cerita yg sebenar ...
jadi , jangan lupa amalkan ayat kursi ye ..
alhamdulilah, sejak tu wana amalkan ...dan sejak tu juge la wana berani bila keseorangan di hostel ni ..terasa selamat je ,

oke lhha , tatata :')


1 Tahun 4 Bulan

assalamualaikum , fuhhh ! walaupun harini kelas full then dengan petang tadi pi merayap berbuka puas dekat Banting masih ada hati lagi nak berjaga sampai tengah malam ...maklum la, mata ni ngada pula tak nak tidur awal..tadii beriya sangat , tapi bila dah duduk depan lappy , 100 % fokus ,hilang semua ngatokk...nampak tak permainan dia...

hahaha, actually hariini wna nak cerita pasal wana dengan si dia...alhamdulilah , semalam genap kami 1 tahun 4 bulan , macam2 kami lalui bersama...ada pahitnye ,ada manisnye..biasa lha...bak kata dia "asam garam orang kapel" mesti la ada dua2 situasi ni kan ..

kami masing2 saling percaya walaupun kami jarang text ,jarang contact dan jrang berjumpa...bak kata kami " dah bagi kepercayaan pd masing2 ,so kena pandai2 la gunakan nye dengan sebaik mungkin...jangan sampai satu hari nanti ,semua kepercayaan tu akan jadi pahit bg kita...sebab tu ,wana gunakan kepercayaan uhh sebaiknye ..terpulang pd pasangannye ..kita tak boleyh paksa kan ...

herm , andai jodoh kami panjang alhamdulilah ..andaii jodoh kami hanya separuh jalan nak buat macam mana kan ..itu semua ketentuan ilahi...kite kena redha dengan semua tu ..tapi untuk dalam masa yang sekarang , kami masih lagi dapat mengekalkan hubungan ni hingga sekarang walaupun aku kadang2 banyak menyakitkan hati dia dan kadang2 aku pun ada termakan hati dengan dia...

kitaorang hanya mampu kekalkan perhubungan tu dengan sebaiknya ...insyaallah , oke lha ..tu je kot story yg wana nak kongsikan malam ni ...dah tak tahu nak cakap pe dah ..tc , assalamualaikum and gud nytezzz !

i always remember letter ni :)






Two Months More ^_^






assalamualaikum , yeaaahh !! harini kelas tengahari dibatalkan sebab dah ganti pagi tadi ...maklum la,sir alex takde ...entah lha ,sir pi mana pun cik tak tahu ...hee ,so balik pun awal lha kan ...Tangan pula tengah rajin nak menaip pula harini ...hehehe,

meyhh sini,wana nak cerita sikit dengan korang...dah setengah bulan lha wana stay kat kolej MCS ni ..alhamdulilah,so far so good lha tapi sodihhh ...ingatkan takde masalah dengan akak2 senior rupenye sangkaan aku salah ... biasa lha , pergi study mana2 semestinye akan ada timbul masalah an ..cuma cepat atau lambat je , tapi masalah aku dalam rumah 0404 ni entah lha yek ...nak kata serius sangat , bagi aku hal tu simple je ..biasa lha ,masing2 ada perangai sendiri kan...so,kena lha sama2 terima perangai ...nama pun dah duduk satu rumah ,cuma banyakkan bersbar je lha ...

alhamdulilah , aku masih boleh stay lagi duduk dekat rumah tu ..herrmm , biar lha masa tu berlalu dengan cepat , cepat hbis test ,cepat habis assigment dan cepat cuti sem kan .... alang2 dah cuti sem nanti , wana ari kerja ...nak cari duit sikit ..maklum lha ,ekonomi sekarang makin tak stabil la...wana pun kat sini , seminggu dah rm 100 ..see ! banyak kan wana belanja ,sian ayah wana asyik nak masukkan duit je :'(

so , sementara ada cuti sem nanti ,dapat lha wana tampung sikit untuk study ...mane tahu sem 2 lagi banyak nak gune kewangannye kan ... bak kata orang kampung sediakan payung sebelum hujan...sem 2 pun  makin hampir , assigment bulan 11 dah kena hantar,doakan wana ey ..hope sesangat semuanya berjalan dengan lancar ...insyaallah :)

oke lha ,itu je kot yg wana nak sharekan harini ...panjang umur , nanti wana story lagi ...tatataa ...
SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN,JANGAN SAMPAI NASI DAH JADI BUBUR,INGAT SEBELUM TERKENA,